[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Credex IFN a fost autorizata ca institutie de plata. Compania va putea emite carduri de credit.

24 august 2023

„Credex IFN a primit astăzi autorizația de la Banca Națională a României de a deveni instituție de plată, permițându-ne astfel să emitem carduri de credit și să efectuăm tranzacții cu astfel de carduri.” anunta compania.

Potrivit datelor BNR, serviciile de plata autorizate sunt din categoria d2) şi respectiv e1) numai operaţiuni de plată prin carduri de credit şi respectiv emiterea cardurilor de credit.


„Cardurile de credit Credex IFN vor fi disponibile și în format virtual, oferind acces la fonduri prin intermediul dispozitivelor NFC, într-un proces 100% digital. Acestea vor oferi avantaje competitive, printre care se numără rate avantajoase ale dobânzii, limite de credit și opțiuni de rambursare flexibile.” precizeaza compania.

Sursa: Banca Nationala a Romaniei

„Instituția Credex IFN este în continuă dezvoltare, iar în viitorul apropiat, vă pregătim o serie de funcționalități noi și inovatoare, menite să vă aducă beneficii semnificative ca și clienți ai noștri.” se mai precizeaza in anunt.

Anul trecut, valoarea creditelor noi acordate pentru nevoi personale și bunuri de consum a depășit 298 de milioane de lei, echivalentul a 60 de milioane de euro. Credex IFN este unul dintre finanțatorii preferați pentru cumpărături în rate atât în rețeaua de magazine fizice Altex și Media Galaxy, cât și pe platformele lor online.

____________

Înființată în anul 2018, CREDEX IFN S.A. este o instituție financiară nebancară, înscrisă în Registrul Special al Băncii Naționale. Compania face parte din grupul Altex România. În prezent, compania oferă credite de bunuri de consum, credite de nevoi personale, credite auto și asigurări de viață în parteneriat cu Metlife.

Activitatea de creditare a companiei se realizează prin intermediul partenerilor comerciali (ALTEX, Media Galaxy, Mobexpert, SF Travel), Dealeri auto (noi și second hand), Brokeri și structura internă de agenți de vânzare (vânzări directe) dar și online prin intermediul aplicației mobile Credex și site-ul Credex IFN. Credex IFN oferă credite cu valori de până la 50.000 lei și cu perioadă de rambursare de la 2 luni până la maxim 5 ani.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?