Contractele de credit vor putea fi încheiate, la cerere și cu acordul creditorului, la domiciliul clientului sau prin intermediul unui mijloc de comunicare la distanță

9 iunie 2021

Aceasta prevedere dintr-un proiect de lege a fost adoptata astazi de Parlament, prin votul final al Camerei Deputaților, potrivit profit.ro. Legislația actuală nu permite acum încheierea contractelor de credit ”în afara punctelor de lucru organizate în acest scop în spații comerciale”.

Deputații din comisiile de specialitate au considerat însă că ”impunerea acestei restricții conduce la afectarea libertății de a contracta a clienților, dar și la afectarea concurenței din piață” și, de asemenea, că ”introducerea unor formalități excesive la încheierea contractelor de credit conduce la diminuarea concurenței în piață și la creșterea costurilor, suportate în final de către consumator”.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Constantin Rotariu – cofondator & COO Bitcoin Romania

In prezent, fiind o piata cu o volatilitate foarte mare, cu multi traderi sezonieri care incearca sa profite de aceasta volatilitate, volumul a crescut mult. Sunt zeci de milioane de euro pe luna tranzactionati prin Bitcoin Romania, pe toate produsele noastre, pe platforma online si prin ATM-uri. S-a dovedit ca bitcoin este un activ de stocare pe termen lung iar cei care au facut profitul cel mai mare sunt cei care au avut rabdare, de la trei ani in sus.

Afla aici sfaturile expertului

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?