Continua seria de evenimente Open Banking Meet-up. Prima editie din acest an este pe 22 ianuarie.

16 ianuarie 2020

Miercuri, 22 ianuarie,  va avea loc primul eveniment al anului din cadrul comunitatii locale de fintech prin intermediul editiei #5 din obisnuita serie de evenimente Open Banking Meet-up.

Intr-o noua locatie, in cadrul Mindspace Business District, intalnirea va prilejui o discutie despre noutatile si evolutiile din ultima perioada in cadrul curentului de deschidere a bancilor catre liberalizarea accesului clientilor la serviciile financiare prin canale digitale. 


Momentul central al intalnirii va fi o discutie, moderata de Cosmin Cosma, CEO Finqware cu doi experti cu experienta foarte solida in dezvoltarea de servicii si solutii de digital banking –  Utku Ogredil (CEO Wirecard Romania) si Florin Branici (Manager Canale Alternative la Alpha Bank).

“Anul 2020 este si inceputul unui deceniu in care Open Banking-ul va schimba fata serviciilor financiare. Ca ecosistem local, trebuie sa ne pregatim sa facem lucrurile sa se intample. Continuam sa dam oportunitati atat specialistilor in digital banking cat si fondatorilor si aspirantilor de companii fintech sa interactioneze si sa schimbe idei. Open Banking Meet-up a devenit deja un cadru traditional, editiile acestui eveniment sunt de neratat. Inclusiv eu, ca moderator, sunt incantat cat invat si lamuririle pe care mi le ocazioneaza interactiunea cu invitatii si cu publicul acestor evenimente” declara Cosmin Cosma, CEO Finqware, moderatorul panelului de discutii.

“Pentru comunitatea de fintech romaneasca, Open Banking Meet-up a devenit o ocazie perfecta sa vedem bancherii si inovatorii de tehnologie din industria financiara in dialog direct. Si suntem incantati ca deja a devenit un eveniment de industrie foarte popular, ramanand unul foarte consistent ca si structura” declara Tudor Stanciu, Co-Lead la Fintech Camp, unul din organizatorii evenimentului.

Seria de evenimente Open Banking Meet-up e organizata de Fintech Camp (comunitatea de fintech din Romania) in parteneriat cu Finqware (o companie de fintech care dezvolta primul agregator de date financiare din Romania).

NOCASH este partener media al seriei de evenimente Open Banking Meet-up.

Rolul acestei serii de evenimente este sa popularizeze oportunitatile Open Banking in ecosistemul bancar romanesc, sa identifice si sa analizeze provocarile adoptiei de Open Banking, sa contruiasca un pod de comunicare intre mediul de fintech startups, mediul bancar si cel de reglementare din Romania si, nu in ultimul rand, sa creasca adoptia inovatiei in industria financiara romaneasca.

Open Banking Meet-up #5 va avea loc miercuri, 22 ianuarie 202, intre orele 6:30 – 9:30 PM la Mindspace Business District (Globalworth Campus A, 4-6 Bulevardul Dimitrie Pompeiu)

Intrarea se face pe baza de inscriere si confirmare. Numarul de locuri este limitat. Pentru a va rezerva un loc la acest eveniment, va puteti inscrie aiciAdauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Catalin Cretu – general manager Visa pentru Romania, Croatia, Slovenia si Malta

„Suntem in top 3 european pentru adoptia platilor digitale in transportul public, dupa Marea Britanie si Polonia, si in top 10 mondial in penetrarea tehnologiei contactless in general.”

Afla aici rezultatele romanilor in adoptia platilor electronice.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?