[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Consultant plati electronice despre efectele PSD2: „bancile vor iesi din zona lor de confort”

10 octombrie 2017

O discutie lejera despre o tema grea: revolutia pe care noua directiva a serviciilor de plata (PSD2) o va crea in industria de banking.

Incepand de anul viitor (PSD2 va intra in vigoare din 13 ianuarie 2018), se va schimba paradigma inclusiv in ceea ce priveste modelul de afaceri iar bancile vor iesi clar din zona lor de confort.


Mai mult, in urmatorii doi-trei ani vor incepe sa piarda sensibil cota de piata, in ceea ce priveste serviciile de plati, in favoarea companiilor fintech – gen Apple, Facebook, Google, Amazon, etc. – care se vor comporta ca o institutie de plata (pentru ca vor fi licentiate in acest sens).

Pentru a rezista noilor provocari, tot mai multe banci vor intelege ca accentul trebuie sa migreze de la competitie catre cooperare astfel ca vom vorbi de o noua ordine data de „coopetitie”.

O avanpremiera a dezbaterilor care vor avea loc in cadrul conferintei internationale „PSD2. New business models.”ce se va desfasura in zilele de 28 si 29 noiembrie la Institutul Bancar din Bucuresti (mai multe detalii pe http://nocashevents.ro/).

Alaturi de Sergiu Cone, organizatorul evenimentului (centru foto), avocatul Tudor Nistor (stanga foto), specializat pe fintech si plati, si specialistul IT, Stefan Neagu (dreapta foto), consultant pe tehnologii de plati.

Dezbaterea poate fi urmarita integral aici: PSD2 in dezbatere la IMWorld 2017 

Noutăți
Stay updated to the impact of emerging technologies in fintech & banking.
Banking 4.0 newsletter - subscribe
Cifra/Declaratia zilei

Dariusz Mazurkiewicz – CEO at BLIK Polish Payment Standard

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

To be honest I think that Sinaia, your conference, is much better then Davos.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?