Consiliul Concurentei va monitoriza activitatea platformelor online

6 aprilie 2021

Consiliul Concurenţei va monitoriza activitatea platformelor online şi va putea aplica sancţiuni în cazul în care acestea nu au un comportament corect şi transparent faţă de companiile care le utilizează serviciile, conform unei ordonanţe de urgenţă aprobate de Guvern prin care implementează Regulamentul european în domeniu (2019/1150), informează news.ro.

La nivel naţional, având în vedere că din ce în ce mai multe afaceri migrează către mediul online, se urmăreşte protejarea companiilor care utilizează servicii de intermediere online, dar şi de servicii de motoare de căutare online în relaţia lor cu orice furnizor de astfel de servicii.

În cazul în care constată nerespectarea prevederilor Regulamentului, de catre platformele online sau de căutare online, Consiliul Concurenţei poate aplica amenzi cuprinse între 0,01% şi 1% din cifra de afaceri totală.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Irina Chitu – country manager finzoom.ro

„Cel mai bine este sa imprumuti maxim 25% din venitul net, pentru a sta linistit. Cata casa imi permit? Asta inseamna 4 ani de venituri.”

Afla aici sfaturile expertului

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?