Consiliul Concurentei: ”eliminarea aplicatiilor de tip StarTaxi este ilegala”

20 februarie 2018

Consiliul Concurenţei a emis un aviz pentru Hotărârea CGMB 626/19.12.2017, deoarece consideră că aplicaţiile de tip agregator de pe piaţa serviciilor de taximetrie din Bucureşti este benefică ambelor părţi şi, de altfel, ajută la dezvoltarea de noi produse şi servicii inovative, potrivit comunicatului de presă transmis de StarTaxi si preluat de ZF.

Instituţia atrage atenţia că eliminiarea de pe piaţă a aplicaţiilor de tip agregator, precum StarTaxi sau Clever Taxi, este neconcurenţială, ilegală şi ar putea duce la închiderea pieţei şi stoparea dezvoltării de potenţiale noi produse şi servicii inovative.

Primăria Generală a prezentat, în luna decembrie a anului precedent, proiectul de Hotărâre CGMB 626/19.12.2017, prin care urmăreşte închiderea aplicaţiilor de tip agregator, precum StarTaxi.

„Autoritatea de concurenţă consideră că Proiectul de Regulament conţine o serie de prevederi ce ridică îngrijorări legale, în primul rând, de eliminare de pe piaţă a serviciilor conexe transportului în regim de taxi”, se arată în avizul emis de Consiliul Concurenţei.

Consiliul Concurenţei a mai adăugat în comunicat, că din punct de vedere concurenţial, inovarea şi dezvoltarea de noi tehnologii facilitează interacţiunea dintre cerere şi ofertă şi, de asemenea, nu poate avea decât un efect benefic pentru ambele părţi.

Lansată în 2012, aplicația Star Taxi este deja prezenta in 8 orase (Brasov, Bucuresti, Buzau, Cluj-Napoca, Constanta, Chisinau, Ramnicu Valcea, Timisoara), si a ajuns la 40.000 de comenzi zilnice si peste 12.000 de șoferi de taxi atestați înregistrați.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash