Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Banca Transilvania S.A. intenționează să preia Idea Bank S.A.

5 august 2021

Consiliul Concurenţei anunta ca analizează tranzacţia prin care Banca Transilvania S.A. intenționează să preia Idea Bank S.A. și, indirect, Idea Investment S.A., Idea Leasing IFN S.A. și Idea Broker de Asigurare S.R.L.

La inceputul lunii iunie, Banca Transilvania a preluat – pentru 43 mil. euro – pachetul integral de acţiuni deţinut de polonezii de la Getin Holding la Idea Bank, inclusiv participaţiile din cadrul celorlalte societăţi din grup, potrivit ZF.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiunea trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei.

Ca urmare, „autoritatea de concurenţă va evalua tranzacţia în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege,” se mai precizeaza in comunicat.

Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă prin email la adresa servicii@consiliulconcurentei.ro în termen de 20 zile de la data prezentului anunţ.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?