Consiliul Concurentei analizeaza preluarea Kiwi Finance de catre OLX

25 noiembrie 2020

Achiziţia Kiwi Finance vine din dorinţa OLX Group de a extinde serviciile oferite clienţilor în zona de finanţare. Astfel, OLX Group va fi unicul acţionar al Kiwi Finance, iar managementul brokerului de credite va rămâne neschimbat.

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care OLX Global BV intenționează să preia societatea Kiwi Finance SRL, potrivit comunicatului institutiei.

Kiwi Finance SRL desfășoară activități auxiliare intermedierilor financiare, în principal, intermediere de credite. OLX Global BV, parte din grupul OLX care aparține grupului Naspers, este prezent în România pe piața de anunțuri online prin intermediul platformelor „olx.ro”, „autovit.ro” și „storia.ro”.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această tranzacție trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei.

„Autoritatea de concurență va evalua operaţiunea în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege,” se mai arata in comunicat.

Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă prin e-mail la adresa servicii@consiliulconcurentei.ro sau prin poştă, în termen de 20 zile de la data prezentului anunţ.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?