Consiliul Concurentei a autorizat preluarea Extreme Digital din Ungaria de catre Dante International, detinatorul platformei eMag

7 iunie 2019

Consiliul Concurenţei anunta ca a autorizat tranzacţia prin care Dante International SA, (detinatorul platformei eMag) a preluat compania Extreme Digital Zrt., liderul pietei de retail din Ungaria. „Autoritatea de Concurenţă a analizat această operaţiune şi a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante.”, potrivit comunicatului de presa.

Dante International, controlată în comun de Grupul Naspers și de dl Iulian Stanciu, operează ca un retailer generalist, prin intermediul platformei eMAG (www.emag.ro) și prin 15 magazine fizice/showroom-uri. De asemenea, Dante International desfășoară activitate de retail de fashion prin intermediul platformei www.fashiondays.ro.

Extreme Digital Zrt. este un comerciant cu amănuntul de bunuri de consum, activ în principal pe piața din Ungaria, unde operează prin intermediul platformei https://edigital.hu și printr-un număr de magazine fizice. Compania are vânzări și în alte state din Europa Centrală și de Est, printre care și România.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash