Consecintele grevei postasilor: acordul dintre eMAG si Posta a fost suspendat temporar

29 octombrie 2016

Greva spontana declansata de doua zile in Posta Romana, care a dus la blocarea activitatii in sute de oficii postale din tara, ar putea avea consecinte grave pentru companie. Intr-o scrisoare obtinuta de HotNews.ro, Rares Stanciu, Director Executiv Operational in Posta Romana, subliniaza pe langa un minus de incasari zilnice de circa 4,5 milioane lei, riscul pierderii unor contracte cu Ministerul de Justitie, ANAF, RAPPS, Directia Pasapoarte, Avon si Bakker si incetarea contractului cu eMAG.

Intr-o scrisoare interna, obtinuta de HotNews.ro, Rares Stanciu, Director Executiv Operational in Posta Romana, precizeaza ca „Astazi 27.10.2016, ne confruntam cu urmatoarea situatie, generata de blocarea activitatii postale: incetarea contractului cu eMAG – partenerul nostru ne-a notificat in acest sens! Contract cu o crestere fulminanta a veniturilor in mai putin de 1 an de activitate”.

Contactat de HotNews.ro, Alexandru Petrescu, directorul general al Postei Romane, a precizat ca exista riscul incetarii parteneriatului cu eMag, dar ca momentan acordul a fost suspendat temporar.

„Este de comun acord cu eMAG sa nu preluam colete azi si maine, sa suspende temporar, pe perioada protestului spontan, opțiunea de transmitere pe site-ul eMAG prin canalul de distribuție Posta. Este o măsura de bun simt, sa protejam clienții noștrii comuni. Parteneriatul nu a incetat”, a declarat vineri seara pentru HotNews.ro Alexandru Petrescu.

Acest protest vine în urma negocierilor desfăşurate miercuri, între sindicate şi echipa de management a companiei.

„S-a avansat propunerea ca acordarea acestei majorări să se facă piramidal, şi anume, angajaţii cu salariile cele mai mici să beneficieze de cea mai mare mărire, urmând ca, cei cu salariile cele mai mari să primească o sumă mai mică. Membrii sindicatului nu au agreat această propunere, mai exact cuantumul de creştere aferent, astfel încât au declanşat protestele, oprind lucrul în mai multe oficii poştale din ţară şi din Bucureşti.”, potrivit comunicatului de presa.

Am propus partenerului sindical o formulă echitabilă social: cei ce au salariile cele mai mici să poată primi cât mai mult din sumă identificată legal pentru a susţine o creştere salarială. Consider că soluţia va fi benefică pentru toate părţile implicate. Sper ca membrii SLPR să rămână deschişi, în continuare, la dialog şi să renunţe la proteste cât mai curând, pentru ca activitatea în oficiile poştale să se reia. Fiecare oră de încetare a lucrului are efectul de a reduce venitul companiei şi periclitează relaţiile cu partenerii contractuali. A fost transmis partenerului social o ofertă privind modalitatea de aplicare a majorării salariale şi aşteptăm poziţia acestora faţă de propunerea înaintată”, a spus Alexandru Petrescu, Directorul General al Poştei Române.

Sursa: hotnews

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?