Comportamentul financiar al romanilor cu datorii: unul din cinci ar lua un imprumut indiferent de scopul acestuia

9 aprilie 2019

Cercetarea sociologică Obiceiurile financiare ale românilor, implementată la sfârșitul anului trecut de KRUK România împreună cu agenția de cercetare de piață iSense Solutions, a analizat atitudinea față de bani și comportamentul financiar al consumatorului român.

”Dacă ne referim la cheltuielile pentru care românii ar lua un împrumut, situaţiile neprevăzute sunt unul dintre motive, au răspuns 71% dintre persoanele cu datorii şi 64% dintre persoanele fără datorii participante la cercetare. 18% dintre cei cu datorii ar lua un împrumut indiferent de scopul acestuia, în timp ce numai 9% dintre cei fără datorii ar lua un împrumut fără un motiv bine întemeiat”, se arată în comunicat.

Metodologia de cercetare implementată de iSense Solutions a fost sondaj online, pe un panel reprezentativ la nivel național de aproximativ 900 persoane, din mediul urban și rural, cu o distribuție de 600 de respondenți, persoane fără datorii și aproximativ 300 de respondenți, persoane cu datorii.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?