[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Companiile romanesti testeaza blockchain pe zona de plati. Netopia Payments si startup-ul Elrond vor lansa o noua criptomoneda in 2019.

18 decembrie 2018

NETOPIA Payments anunță parteneriatul cu Elrond, companie IT cu know-how românesc care dezvoltă o nouă platformă blockchain (scalabilă și mai eficientă – cu taxe neglijabile și o procesare a tranzacțiilor în doar câteva secunde), si o noua criptomoneda.

„Prin acest parteneriat, NETOPIA și Elrond vor explora împreună potențialul integrării token-ului ERD dezvoltat de Elrond pe platforma de plăți NETOPIA Payments. Această integrare va permite comercianților să ofere la rândul lor utilizatorilor și clienților posibilitatea de a achiziționa produse și servicii prin intermediul ERD tokens. Astfel, din a doua jumătate a anului viitor, peste 6.000 de comercianți care utilizează soluțiile NETOPIA Payments vor putea accepta criptomoneda ERD, fară costuri de dezvoltare sau de exploatare suplimentare din partea lor.”, potrivit comunicatului de presa.

„Elrond are misiunea de a ajuta oamenii să se bucure de o mai mare libertate și de mai multă liniște atunci când sunt online și, mai ales, atunci când fac plăți. Prin colaborarea cu NETOPIA și prin includerea ERD ca opțiune de plată, acest nou parteneriat va face ca mii de consumatori să beneficieze de un plus de securitate și să se bucure de plăți mai rapide și mai ușoare”, declară Beniamin Mincu, CEO și Fondator Elrond.

Din managementul Elrond mai fac parte nume cunoscute din industria de IT din România, precum: Lucian Todea (COO Elrond / Founder & CEO ITNT) și Lucian Mincu (CIO Elrond / co-fondator al Metachain Capital și al ICO Market Data).

„Precum Elrond, NETOPIA este un lider disruptiv în domeniul său, iar acest parteneriat reprezintă o oportunitate excelentă de de a furniza noi servicii comercianților parteneri și clienților lor. Este încurajator să colaborezi cu un partener inovator care se dedică succesului reciproc. Așteptăm cu nerăbdare să dezvoltăm noi soluții de plăți inovatoare împreună cu Elrond, care să fie în beneficiul clienților noștri și să contribuie la creșterea continuă a serviciilor oferite de NETOPIA Payments”, a declarat Antonio Eram.

De asemenea, reprezentanții celor două companii și-au exprimat interesul comun de a explora și alte cazuri de utilizare potențială a noii platfome, legate de tehnologiile blockchain, de plăți, de confidențialitatea datelor personale, și nu numai.

Până la finalul anului 2018, Netopia Payments estimează că va procesa peste 13 milioane de tranzacții digitale cu o valoare totală de circa 400 milioane de dolari.

Despre Elrond
Elrond dezvoltă o nouă platformă blockchain, scalabilă și mai eficientă, cu taxe neglijabile și o procesare a tranzacțiilor de doar câteva secunde. Elrond este o regândire completă a infrastructurii blockchain publică, special concepută pentru a aduce o îmbunătățire generală de 1000x, menținând un cadru suficient de descentralizat.

Pentru a putea realiza acest lucru, Elrond introduce un nou mecanism, Adaptive State Sharding, care permite scalabilitatea liniară cand mai multe noduri se alătură rețelei prin paralelizarea procesării tranzacțiilor.

Abordarea platformei Elrond se bazează pe Proof of Stake (PoS), un mecanism de consens nou și mai eficient propus ca o alternativă la utilizarea intensivă a energiei și a folosirii puterii computaționale în mecanismele de consens Proof of Work.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?