Comisiile din Senat au decis extinderea prevederilor legii „cash-back” si asupra comerciantilor en-gros

31 mai 2017

Comisiile reunite de Buget-Finante si Economica din Senat au avizat negativ propunerea de modificare a legii cash-back care viza cresterea pragului cifrei de afaceri la 50.000 euro, sedinta din 30 mai a.c. fiind programata pentru emiterea unui raport pe aceasta lege, care urmeaza ulterior sa intre la vot in plenurile celor 2 camere, potrivit unor surse din piata. Votul comisiilor reunite nu garanteaza faptul ca initiativa celor 63 de parlamentari, majoritatea din PSD, nu va fi adoptata in cele din urma.

In schimb, senatorii au avizat pozitiv mai multe sugestii ale Guvernului pentru extinderea prevederilor legii cash-back. Astfel, legea va ingloba si prestatorii de servicii si comerciantii cu ridicata, desi prevederile in vigoare stipuleaza obligativitatea instalarii de POS-uri doar pentru comerciantii cu amanuntul care aveau o cifra de afaceri mai mare de 10.000 de euro anual, nu si pe cei cu vanzari en-gros.

De asemenea, pentru a clarifica unele aspecte tehnice, Guvernul a propus ca operatiunea de cash-back sa nu fie marcata pe bonul fiscal, pentru ca cifra de afaceri a comerciantilor sa nu creasca artificial, tinand cont ca o casa de marcat nu poate emite bonuri cu minus.

Sursa: wall-street.ro

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
48 votes · 48 answers
Voteaza
NoCash