Comisiile din Senat au decis extinderea prevederilor legii „cash-back” si asupra comerciantilor en-gros

31 mai 2017

Comisiile reunite de Buget-Finante si Economica din Senat au avizat negativ propunerea de modificare a legii cash-back care viza cresterea pragului cifrei de afaceri la 50.000 euro, sedinta din 30 mai a.c. fiind programata pentru emiterea unui raport pe aceasta lege, care urmeaza ulterior sa intre la vot in plenurile celor 2 camere, potrivit unor surse din piata. Votul comisiilor reunite nu garanteaza faptul ca initiativa celor 63 de parlamentari, majoritatea din PSD, nu va fi adoptata in cele din urma.

In schimb, senatorii au avizat pozitiv mai multe sugestii ale Guvernului pentru extinderea prevederilor legii cash-back. Astfel, legea va ingloba si prestatorii de servicii si comerciantii cu ridicata, desi prevederile in vigoare stipuleaza obligativitatea instalarii de POS-uri doar pentru comerciantii cu amanuntul care aveau o cifra de afaceri mai mare de 10.000 de euro anual, nu si pe cei cu vanzari en-gros.

De asemenea, pentru a clarifica unele aspecte tehnice, Guvernul a propus ca operatiunea de cash-back sa nu fie marcata pe bonul fiscal, pentru ca cifra de afaceri a comerciantilor sa nu creasca artificial, tinand cont ca o casa de marcat nu poate emite bonuri cu minus.

Sursa: wall-street.ro

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Jan Schildbach – Analyst Deutsche Bank


„Though Libra has met with fierce resistance from central banks and supervisory authorities and might never see the light of day, in many other cases tech firms (both start-ups and established big players) have successfully captured bits and pieces of universal banks’ traditional value chain. This trend may only intensify in the coming years. In this environment, European banks remain squeezed.”

Sondaj
In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash