[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Comertul electronic va ajunge la 1 mld. Euro in 2014

29 iunie 2011

29 iunie, 2011  – Comertul electronic este singura categorie de comert din Romania care a continuat sa creasca in aceasta perioada de criza. Ritmul sustinut de crestere se va mentine si in urmatorii ani, volumele tranzactionate urmand sa ajunga la 1 mld. Euro in 2014, crede Marius Ghenea (foto),  presedintele ARMO (Asociatia Romana a Magazinelor Online).

Prezent la seminarul  de astazi cu tema “Comertul online, castigator in criza”, presedintele ARMO apreciaza ca in piata sunt 1 milion de cumparatori online iar cresterea “este foarte rapida de la un an la altul”. Prezent la seminar, ministrul comunicatiilor a folosit aceeasi cifra de 1 milion, insa aceasta reprezinta numarul romanilor care isi pot plati impozitele si taxele cu cardul direct pe Internet prin intermediul platformei www.ghiseul.ro. In prezent, doar 7 primarii permit acest lucru: Primariile din sectoarele 2 si 6, Brasov, Pitesti, Targu Mures, Zalau si comuna Luncavita. Cum pana in vara anului viitor toate primariile vor trebui sa se inroleze in SNEP, rezulta ca piata potentiala a cumparatorilor online se va ridica la peste 10 milioane – cat reprezinta numarul contribuabililor din Romania.

ARMO a fost infiintata in august 2010, cu 21 de membrii fondatori dintre cele mai importante magazine online din Romania – dupa cifra de afaceri (www.123flori.ro, www.azerty.ro, www.comenzipc.ro, www.emag.ro, www.electrofun.ro, www.evomag.ro, www.floriinconstanta.ro, www.fungift.ro, www.magazinultau.ro, www.marketonline.ro, www.mediadot.ro, www.modes.ro, www.pcfun.ro, www.pcgarage.ro, www.pro.ro, www.oktal.ro, www.sevensins.ro, www.shopit.ro, www.toyfun.ro, www.watchshop.ro).

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?