[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Comertul electronic in dezbatere la RFI

19 martie 2010

In 2009, cand economia se comprima cu peste 7%, comertul electronic inregistra o dublare a numarului de tranzactii cu card din magazinele online romanesti. Pentru acest an, o serie de noutati vin sa sustina o noua dublare a numarului de tranzactii si o crestere cu peste 60% a volumului de vanzari online pe baza de card.

Este suficient sa amintim doar despre campania Visa pentru incurajarea platii impozitelor si taxelor locale direct de pe Internet dar si noua procedura de inrolare 3D Secure chiar din site-urile comerciantilor (“Activation During Shopping).

Magazinele online autohtone vand insa si prin intermediul telefoanelor mobile, prin trimiterea unui banal SMS. In 2009, Românii au plătit prin intermediul telefonului mobil peste 5 milioane EUR, valoarea medie a unei tranzacţii fiind de 7 euro. Aceasta suma se adauga la cele 93 de milioane de euro platite in 2009 prin intermediul cardurilor bancare.

O asemenea evolutie face din comertul electronic cel mai infloritor segment al economiei romanesti.

Un interviu cu dl Antonio Eram, director general Netopia, dezvoltator mobilpay –  platforma de trazactionare prin SMS  – si integrator de comert electronic.

Detalii:

http://www.rfi.ro/economie_mediu/invest_terapia/Comertul-electronic-nu-tine-cont-de-criza.html

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?