[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Comert electronic: oradenii reinventeaza conceptul de “1 + 1 gratis”

31 ianuarie 2013

Un magazin online din Oradea propune un nou concept de comert electronic in Romania: cumperi si primesti cadou un produs la alegere, la orice comanda, tot timpul anului. Diferit de alte concepte precum “1+1 gratis”, in care cumparatorul este intr-un fel obligat prin promotia respectiva sa aiba doua produse identice,  acum consumatorul poate sa isi aleaga singur ceea ce doreste sa primeasca gratis si, in plus, oferta este valabila tot timpul anului, fara a tine cont de o anumita campanie sau sarbatoare.

La Fancumparaturi.ro, la orice comanda, clientul isi poate alege singur cadoul, potrivit unui comunicat de presa. Reprezentantii companiei precizeaza ca doritorii au la dispozitie un total de peste  50 de cadouri, care acopera toate categoriile de pe site si toate categoriile de consumatori (cadouri pentru barbati, femei sau copii).

“Avem cadouri, la alegere, pentru peste 70% dintre produsele disponibile. Vrem sa oferim o experienta noua consumatorilor romani si un prilej de a-si alege singuri cadourile, care sunt disponibile la orice comanda”, a declarat Liviu Boldis, managerul companiei.

Oficialul citat mai adauga: “Conceptul de cadouri , a aparut in comertul on-line in majoritatea tarilor de pe mapamond in urma cu aproximativ 5 ani, dar, in Romania, nu a fost implementat nici pana acum desi incercari au existat”.

Intrigat de oferta, NOCASH a avut curiozitatea de a vedea cum au fost implementate cele declarate. In urma unei discutii online cu un asistent, purtata direct pe site, am putut afla ca oferta este valabila de la o valoare minima a comenzii, respectiv 50 de RON. Exista o lista anume de cadouri in functie de nivelul comenzii. Astfel, pentru cumparaturi de minim 50 de lei se poate primi cadou, de exemplu, un cub rubic, in vreme ce pentru o comanda de peste 900 lei iti poti alege un GPS.

Pentru fiecare dintre cele sapte categorii de niveluri minime ale comenzii, exista o lista disponibila de cate trei cadouri. Asadar doar 27 de cadouri dintr-un total declarat de peste 50. Explicatia pentru aceasta neconcordanta ne-a oferit-o tot asistentul, Alexandru Vlad Valceanu: “Sistemul este in curs de implementare. De abia astazi am anuntat si de maine va fi totul pus la punct”.

In fine, un ultim detaliu, site-ul permite plata prin card insa platforma de tranzactionare nu este locala ci prin intermediul moneybookers. Pacat ca la un concept atat de nou, implementarea este asa de „veche”.

Proiect demarat in octombrie 2012, Fancumparaturi.ro se pozitioneaza in randul site-urilor de comert electronic care ofera in principal produse tip gadget si electronice. Pe site pot fi insa gasite si oferte la jucarii, produse pentru casa, accesorii auto sau chiar bijuterii.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?