[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Comerciantii sunt tot mai atrasi de platile prin SMS

14 mai 2010

La un an de cand a fost lansat pe piata, serviciul de Micropayment al companiei Telemedia (platiprinsms.ro) are in portofoliu 70 de comercianti activi. Numai in anul 2009, de pe magazinele online ale acestora s-au realizat peste 120.000 tranzactii de plati electronice prin intermediul SMS-ului.  Din acest an, platile se pot efectua si prin APEL, cu ajutorul telefonului fix din reteaua Romtelecom.

„Marea majoritate a comerciantilor care permit plati prin SMS accepta si plata prin card care este privita mai degraba ca o alternativa de catre acestia. Se merge pe principiul ca daca esti abonat al unei retele de telefonie mobila poti face oricand plati prin sms, in schimb, daca ai un card si nu este alimentat n-ai sa poti efectua tranzactia. Cu toate acestea, intentionam sa integram si plata prin card in platforma noastra de plati” –  a declarat Victoria Anghel, director marketing Telemedia Consult.

Prin serviciul de platiprinsms.ro se pot achizitiona servicii si produse cuprinse intre 1 si 10 euro iar comisionul este suportat de catre comerciant: 1,2 Euro/tranzactie daca valoarea tranzactei este de minim 5 Euro sau 55% din suma platita de client daca aceasta este sub 5 Euro (1, 2 sau 3 Euro). De exemplu pentru o tranzactie de 10 euro, proprietarul serviciului incaseaza 8.80 euro + TVA. Crearea si administrarea conturilor sunt gratuite iar factura catre comerciant se plateste la 15 zile.

“Serviciul este utilizat in functie de domeniul de activitate al comerciantului. Cele mai multe dintre serviciile lor sunt online desi punem  la dispozitie si plata offline insa, Internetul este folosit in principal de tineri, mai ales ca multi dintre partenerii nostri comercializeaza softuri, consultanta IT, hosting, materiale educationale. In procent de 70% clientii sunt cu o varsta cuprinsa intre 17 si 40 de ani.” – a precizat sursa citata.

Compania a incheiat  contracte cu toti operatorii de telefonie (Orange, Vodafone, Cosmote si Romtelecom). Serviciul de platiprinsms.ro se poate folosi pentru: plata produselor fizice, consultanta, plata spatiu web, plata parcarilor, plata utilitatilor (facturi cablu TV, internet, lumina etc), plata asigurari, etc.

“Ma astept ca serviciul de plati prin sms sa acapareze atentia interprinderilor mici si mijlocii, toti cei care au servicii si produse cu valori cuprinse intre 1 si 10 euro. Estimez ca pana la sfarsitul anului sa dublam cifra de afaceri, cu sau fara criza.” – a mai adaugat reprezentantul Telemedia.

Telemedia Consult activeaza in Romania din 2003, avand ca obiect de activitate consultanta si servicii de telecomunicatii, oferind astfel o gama larga de servicii cu valoare adaugata si servicii cu raspuns interactiv (IVR), solutii de divertisment mobil, servicii de telemarketing si sms marketing, serviciul de micropayment.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?