[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Comenzile online castiga teren si in taximetrie

29 februarie 2012

29 februarie, 2012 – La cinci ani de la lansarea in premiera a serviciului Taxi prin Internet, 15% din comenzile Speed Taxi sunt facute online. Compania vine acum cu o noua premiera: posibilitatea de a comanda o masina prin smartphone, fara a mai fi nevoie de a suna la dispecerat.

Firma de taximetrie Speed Taxi a lansat aplicatia la inceputul acestui an pe telefoanele cu sistem de operare Android, iar astazi face posibila implementarea pe iPhone. Este prima firma de taximetrie din Romania care pune la dispozitia clientilor acest nou serviciu pe cele doua tipuri de telefoane smart.

Aplicatia permite posesorilor de smartphone-uri sa comande o masina de taxi direct de pe acesta fara a mai fi nevoie de comanda vocala. Principala inovatie consta in faptul ca locatia utilizatorului este identificata automat prin sistemul GPS al telefonului sau prin triangulatie GSM.

„Principalul avantaj consta in faptul ca un utilizator poate comanda o masina de taxi de pe telefon, paradoxal, fara a fi nevoie de voce”, potrivit oficialilor companiei. „Astfel se poate comanda rapid o masina de taxi dintr-un spatiu in care gradul de zgomot este ridicat – club, stadion de fotbal, etc – sau din contra, dintr-o locatie in care trebuie pastrata linistea – pe finalul unei conferinte/ prezentari, spital, de la propriul birou, etc. De asemenea, cei care nu cunosc limba romana pot utiliza aplicatia fara a fi nevoie sa discute cu un operator, evitand chiar si riscul unei eventuale inselatorii. Nu in ultimul rand, utilizatorul va avea o mai mare siguranta cu privire la sosirea masinii de taxi, pentru ca va detine confirmarea acesteia”.

Aplicatia poate fi downloadata de pe Android Market si Apple Store. Speed Taxi a inceput sa functioneze in Bucuresti in anul 2002 cu doar 7 masini. Astazi a ajuns la un parc auto care numara peste 1.500 de masini de taxi – proprii si in colaborare.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?