Coletăria.ro și-a propus dezvoltarea rețelei din România cu 600 – 800 de puncte pick-up, in acest an

2 iunie 2021

În primele 3 luni ale anului, Packeta a expediat 16,9 milioane de colete, cu 158% mai mult față de aceeași perioadă din 2020. Rezultatele obținute în România plasează Coletăria.ro între țările cele mai performante.

Grupul Packeta, care deține cea mai mare rețea de puncte pick-up din Europa Centrală și de Est, din care face parte Coletăria.ro, a înregistrat în primul trimestru al anului, „o cifră de afaceri record”, de 43 de milioane de euro, în creștere cu 163% față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit comunicatului de presa.

În acest interval, numărul de colete expediate a ajuns la 16,9 milioane, în creștere cu 158% față de anul trecut. Și numărul de puncte pick-up s-a majorat cu aproape 1.000 de unități, în primele trei luni ale anului 2021, ajungând, în total, la peste 7.200 (dintre care 4.933, în Republica Cehă). În 2020, Packeta a înregistrat venituri de 98 de milioane de euro.

„Toate piețele unde este activ grupul Packeta au contribuit semnificativ la rezultatele record ale companiei. Am crescut în Germania, Ungaria, Polonia, Slovacia și, desigur, în România. Segmentul de livrare a coletelor între persoane fizice și lansarea noului tip de puncte contactless de distribuie a coletelor, complet automatizate – lockerele Z-Box, au contribuit în mod semnificativ la creșterea din primul trimestru. În prezent, pregătim mai multe proiecte noi pentru clienții noștri pe segmentul de livrare de colete, dar și în zona serviciilor virtuale de comerț online”, spune Simona Kijonková, fondatorul Zásilkovna și CEO al Packeta Group.

„Pentru anul în curs, Coletăria.ro și-a propus dezvoltarea rețelei din România cu 600 – 800 de puncte pick-up. Atingerea acestui obiectiv depinde, într-o mare măsură, de situația sanitară, de măsurile impuse de autorități etc., referitoare la pandemia de COVID-19. În prezent, rețeaua de puncte pick-up ale Coletăria.ro are o acoperire națională în toate orașele reședință de județ și suntem bine reprezentați în orașele cu peste 30.000 de locuitori”, spune Alexandr Jeleascov, CEO Coletăria.ro.

Lockerele Z-Box – puncte contactless de distribuie a coletelor, complet automatizate, alimentate de panouri solare și controlate prin intermediul aplicației mobile, au fost lansate la sfârșitul lunii septembrie a anului trecut în Republica Cehă, ținta fiind de peste 500 de lockere Z-Box instalate în Republica Cehă și Slovacia până la finalul lunii mai, urmând să fie instalate, în perioada următoare, și în România.

La sfârșitul anului 2021, numărul total de lockere Z-Box instalate va ajunge la câteva mii, creștere asigurată de extinderea locațiilor din Republica Cehă, Slovacia și, de asemenea, de lansarea în alte țări din Europa Centrală și de Est.

Totodată, serviciul „Între noi” pentru transportul coletelor între persoane fizice este folosit cu succes în Republica Cehă, Slovacia și Ungaria.

Grupul Packeta vizează pentru 2021 o cifră de afaceri de 204 milioane de euro și 70 de milioane de colete expediate, cu o valoare totală a acestora estimată la aproximativ 3 miliarde de euro. De asemenea, compania estimează creșterea numărului de puncte pick-up la 9.000 (5.000 în Republica Cehă). Creșterea numărului total de depozite va corespunde planurilor de dezvoltare a întregului grup. Vor exista, în total, 43 de depozite cu o suprafață totală de 100.000 de metri pătrați.

În strategia de dezvoltare pe noi piețe, Packeta se va concentra asupra Orientului Mijlociu, unde livrează în prezent colete către Emiratele Arabe Unite. Până la sfârșitul anului, planifică să lanseze servicii către încă alte opt țări din această regiune.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?