[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Coinflux, platforma locala de tranzactionare criptomonede, renunta la colaborarea cu CEC Bank si opteaza pentru Bancpost

23 ianuarie 2018

Coinflux, platforma de tranzactionare criptomonede lansata in 2015, a inregistrat in 2017 de sase ori mai multe tranzactii decat in anul precedent, cand cifra de afaceri a fost de 2,2 milioane de lei, din care 1,6 milioane de lei profit.

„Anul 2017 a fost unul foarte bun, am efectuat 53.319 tranzactii in valoare de 333,5 milioane de lei. Numarul de tranzactii a fost de 6 ori mai mare decat in 2016, iar ca si valoare de 5 ori mai mare. In ceea ce priveste cifra de afaceri, inca se fac calcule, tot ce pot spune este ca, la 9 luni, aceasta a fost de 6 milioane de lei”, a declarat pentru Wall-Street.ro, Vlad Nistor – CEO Coinflux.

Toate aceste cresteri au fost alimentate de numarul noi de clienti inregistrati pe platforma Coinflux, CEO-ul companiei precizand ca, daca in prima jumatate a anului validau 50 de noi utilizatori pe zi, in ultimele zile ale anului numarul acestora a ajuns la 500. „In acest moment avem 13.500 de clienti care au efectuat tranzactii prin intermediul platformei Coinflux, majoritatea sunt din Romania”.

In prezent, Coinflux lucreaza la propriul portofel de monede digitale, pe care il va lansa in prima jumatate a anului. De asemenea, cu aceasta ocazie, startup-ul romanesc vrea sa introduca in portofoliul de tranzactionare, care contine in acest moment trei criptomonede (Bitcoin, Ether si Litecoin) inca doua monede digitale, respectiv Ripple si Dash.

Compania intampina insa o problema  ca urmare a lipsei de apetit din partea bancilor locale de a lucra cu institutii care nu sunt reglementate. „Multe bănci din România sunt reticente în a lucra cu afacerile monetare digitale, deoarece industria noastră nu este încă reglementată.”, scrie Vlad pe blogul companiei. Mai mult, bancile care se decid sa colaboreze, se pare ca nu pot tine pasul pentru a oferi servicii in timp real.

„După cum probabil ați experimentat pe parcursul lunii trecute, banca noastră (n.r. CEC Bank) nu este în măsură să arate depozitele de intrare în conturile CoinFlux în timp real, rezultând întârzieri pentru clienții noștri. Sistemul lor nu a putut face față volumului mare de depozite și plăți care au fost operate  zilnic în conturile noastre.” Ca urmare, „începând de astazi (n.r. 22 ianuarie 2018), am schimbat operatiunile la Bancpost si vom utiliza noi conturi bancare pentru a primi depozite de la clienti.”

Chiar daca managerul spera ca Bancpost se va descurca sa gestioneze volumele de business ale companiei, acesta nu ascunde ca negociaza si cu alte institutii financiare. „In prezent, suntem in discutii avansate cu alte banci si speram ca vom putea oferi mai multe conturi de depozit in viitorul apropiat”, a mai precizat managerul Coinflux.

Din decembrie 2015, clujenii de la Coinflux Services SRL, au efectuat tranzactii de schimb in valoare de peste 400 mil. Lei, pe Bitcoin, Ether si Litecoin.

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?