[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Code Crafters, compania de tehnologie a Grupului Banca Transilvania a ajuns la 80 de angajati. Compania este în curs de certificare ISO 27001.

19 octombrie 2023

Code Crafters, compania de tehnologie a Grupului Financiar Banca Transilvania, continuă să își extindă capacitatea de livrare a soluțiilor folosite în industria bancară, atât prin creșterea echipei, cât și prin diversificarea tehnologiilor folosite.

Grupul Banca Transilvania a anunțat în martie 2022 lansarea propriei companii de tehnologie, ca parte a strategiei de a produce in-house soluțiile tech de care are nevoie.” De atunci, numărul de angajați a ajuns la 80, investițiile de până acum susținând recrutarea și specializarea angajaților. Code Crafters are în echipă inclusiv consultanți SAP pentru proiecte de implementare, personalizare și mentenanță.” potrivit comunicatului.

Investițiile s-au îndreptat, de asemenea, spre tehnologiile folosite pentru dezvoltarea soluțiilor IT, și anume: .Net 7, Angular, React, Java, FlowX, Openshift, Docker, MSSQL, Oracle, ELK, Grafana, SpecFlow și Playwright.

Compania de tehnologie a contribuit până acum la dezvoltarea de aplicații interne BT care gestionează activitățile de bancassurance, popriri, administrarea cardurilor de masă, precum și supervizarea datelor clienților. Aportul Code Crafters constă inclusiv în componente middleware pentru originarea de produse financiare prin canale digitale.

„Investițiile BT în Code Crafters sunt încă o dovadă a focusului pe tehnologie. Am reușit să construim compania într-o piață în care oamenii sunt cea mai importantă resursă și nu ne oprim aici. În banking, tehnologia și echipele sunt un factor diferențiator” – afirmă Leontin Toderici – Director General Adjunct Operațiuni, Banca Transilvania, și membru în Consiliul de Administrație Code Crafters.

„Ca mod de organizare, Code Crafters funcționează sub umbrela Agile, abordare care permite o colaborare eficientă la nivel de echipă, crește vizibilitatea proiectelor și se aliniază cu cerințele de business ale Grupului Banca Transilvania. Compania folosește metodologia Scrum, livrarea proiectelor are loc în sprinturi, iar structura departamentelor este similară companiilor de profil, cu roluri precum Dev, QA automation, UI/UX Designer, Proxy Product Owner și Delivery Manager.” explica Banca Transilvania

Code Crafters este în curs de certificare ISO 27001, standard principal al Sistemului de Management al Securității Informațiilor, recunoscut la nivel internațional. ISO 27001 pune la dispoziția companiilor instrumentele necesare pentru gestionarea securității informațiilor financiare și a celor de la clienți, precum și a datelor angajaților.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?