Clientii pot cumpara si vinde bitcoin la unele case de schimb valutar, deocamdata in Bucuresti

19 octombrie 2019

LDV Bank anunta ca „a fost inaugurată prima casă de schimb valutar care cumpără și vinde BITCOIN în regim automatizat”. Casele de schimb valutar și alte tipuri de entități similare „vor intra curând agresiv pe piața de schimb a criptomonedelor.”, este predictia LDV Bank.

Cel mai nou serviciu de la LDV Bank, este „un serviciu care duce adopția și simplitatea achiziției de criptomonede efectiv la colțul străzii.”, se arata in comunicatul de presa.

Prin intermediul caselor de schimb valutar clasice, pe care le gasim la orice pas, LDV Bank lansează Crypto Spots, locurile în care poți cumpăra și vinde instant BITCOIN și ETHEREUM. Majoritatea caselor de schimb valutar în care funcționează Crypto Spots by LDV Bank au program NON-STOP iar tranzacțiile sunt făcute de un operator uman.

Pentru ca fanii crypto sunt și rămân în continuare mari iubitori de cash, la casele de schimb valutar se va lucra doar cu numerar, mai precizeaza LDV Bank.

„Crypto Spots by LDV Bank reprezintă o alternativă la grupurile de schimb cash de pe Telegram sau localbitcoins, platformă care suferă prin lipsa oricărei forme de securitate fizică oferită clienților.”, potrivit companiei.

Tinand cont ca ATM-urile se confruntă deseori cu lipsa lichidității, „la Crypto Spots găsești oricând un plafon minim de 10.000 EURO, în sumă echivalentă în RON.” La acest punct, este de precizat ca operatorul LDV Crypto Bank este “Globe Monnaie SRL”, companie inregistrata in Romania, cu sediul in Craiova, avand un capital subscris si varsat de 10.000 RON.

„Targetul nostru ca proceduri este ca utilizatorul/clientul să nu petreacă mai mult timp în casa de schimb decât la ATM” transmite Marius Morra, CEO LDV Bank.

Primul Crypto Spot a fost lansat in 16 octombrie, în București, Strada Șerbota, Nr. 1, zona 13 Septembrie, în incinta LUCAS Exchange, „urmând ca în perioada următoare să fie deschise astfel de locații în multe alte puncte din țară”.

“Prin punerea la dispoziție a platformei noastre, adaptată nevoilor și stilului lor de lucru (n.r. caselor de schimb valutar) ca interfață și proceduri, îi ajutăm să intre în acest business aproape instant, să scutească timp și bani de la dezvoltarea propriilor platforme” declară CTO-ul LDV Bank, Sabin Simionescu. „A fost o adevărată provocare să dezvoltăm platforma în această direcție, o direcție neexploatată până în prezent.”

Partenerul bancar „crypto friendly” este MISTERTANGO din Lituania

În august 2018, chiar într-un vârf al activității de tranzacționare inregistrata de LDV Bank, ING a decis să ne rezilieze unilateral contractul și implicit sa închida contul.
Pentru a evita problema întâmpinată cu ING, compania a ales un partener bancar „crypto-friendly”, o bancă din Lituania cunoscută deja de mulți useri din Romania, o bancă complet automatizată – Mistertango.

O veste bună pentru utilizatorii de Revolut, care înregistrează deja 250.000 de utilizatori în România (in mai 2019 – la un an de la lansare), este ca transferurile Mistertango-Revolut și invers durează 15-30 de minute.

„Nu putem opera momentan direct cu Revolut pentru că deocamdata compania nu deschide conturi business pentru exchange-urile de crypto.”, potrivit LDV Bank.

Costuri

Alte detalii operationale

Compania spune ca schimburile sunt realizate în mai puțin de 1 minut. Timpul mediu de așteptare pentru efectuarea unei tranzacții este de 15-25 secunde!

În timpul intervalului 9-21.00, verificarea KYC pentru utilizatorii noi se face în maxim 2 ore.

Momentan, LDV Bank execută automat schimburile în limita a 2BTC sau echivalent/user/zi, schimbul automatizat și rapiditatea depunerilor/retragerilor depinzând de sume de bani plasate de noi ca buffer pe piețele internaționale și în Mistertango (partenerul nostru bancar pentru EURO). „Pe măsură ce fluxul de clienți va crește, în decurs de 2-3 săptămâni, vom mări cu siguranță aceste limite.”, precizeaza institutia.

Compania a semnat convenții cu mai mulți market-makers internaționali astfel ca „problema legată de lichiditate nu mai există”.

Cat priveste cerințele pieței de crypto din România în acest moment, LDV Bank a identificat-o ca o piață de “intrare și ieșire în/din crypto, 95% cu BTC și ETH”.

„Am ales paritate cu EURO pentru că este singura posibilitate prin care putem automatiza procesul 100%, băncile din România neoferind încă suport pentru interfețe programatice, nemailuând în considerare politica neprietenoasă vizavi de criptomonede. Astfel că momentan pe noua platformă se pot face doar schimburi tip “market price” urmând ca în viitorul apropiat să se poată face și trading.”

LDV BANK este un proiect al Globe Monnaie SRL, un exchange de criptomonede românesc, prezent pe piață din martie 2018. In cursul anului trecut, compania a inregistrat venituri totale de aproximativ 59.000 lei si un profit net de peste 34.000 lei, fara a avea inregistrat vreun salariat in declaratia fiscala catre ANAF!.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Jan Schildbach – Analyst Deutsche Bank


„Though Libra has met with fierce resistance from central banks and supervisory authorities and might never see the light of day, in many other cases tech firms (both start-ups and established big players) have successfully captured bits and pieces of universal banks’ traditional value chain. This trend may only intensify in the coming years. In this environment, European banks remain squeezed.”

Sondaj
In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash