Clienții persoane fizice își pot deschide cont la Alpha Bank Romania 100% online, fără video-interviu

16 mai 2023

Alpha Bank Romania a lansat platforma de digital onboarding prin care clienții noi persoane fizice pot deschide un cont curent 100% de la distanță, în câteva minute. „Procesul este extrem de simplu și prietenos și nu presupune angajarea într-un apel video cu un reprezentant al băncii.” – potrivit comunicatului.

Primul produs disponibil este pachetul Alpha Online, care conține un cont curent în lei, online banking și card de debit care oferă acces la o gamă largă de servicii cu zero comisioane.

Totodată, prin online banking, clienții pot beneficia de o ofertă variată de produse de economisire. Dobânzile oferite pentru depozite la termen la maturitatea de 12 luni se încadrează între 7,10 – 7,40% pentru lei și 2,30 – 3,30% pentru euro.

Prin platforma de digital onboarding le oferim clienților o modalitate simplă, sigură și rapidă de a începe o relație avantajoasă cu Alpha Bank. Clienții își pot muta economiile „la mai bine” în câțiva pași simpli, fără hârtii, fără să caute loc de parcare, fără să se învoiască de la serviciu pentru a se adapta programului de lucru din sucursale. Contul poate fi deschis de oriunde, printr-o simplă vizită pe website-ul băncii. Este nevoie doar de cartea de identitate, iar procedura de urmat este una foarte prietenoasă. Nu trebuie nici măcar să aștepți la coadă pentru a intra în dialog video cu un reprezentant al băncii. Semnarea documentelor se face digital și toată corespondența se livrează prin e-mail.
Accesul la online banking se acordă pe loc și odată cu el clienții au la îndemână o gamă variată de soluții de economisire la dobânzi atractive
”, a declarat Florin Brănici, Director Digital Banking și Canale Alternative, Alpha Bank Romania.

Contul poate fi deschis oricând, 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, prin accesarea website-ului alphabank.ro de pe orice dispozitiv dotat cu cameră și acces la internet (smartphone, tabletă, laptop, desktop).

Platforma tehnică ce susține întregul proces integrează cele mai avansate tehnologii privind identificarea persoanelor la distanță cu ajutorul elementelor biometrice, verificarea documentelor de identitate și semnarea electronică a documentelor.

După finalizarea interacțiunii online, toate informațiile și documentele necesare (informații cont, termeni contractuali etc.) sunt distribuite prin intermediul e-mailului sau prin SMS. Accesul la cont prin online banking se acordă instant, iar cardul de debit se livrează prin curier în maximum două zile lucrătoare.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?