Clientii GarantiBank au cheltuit cu 9% mai multi bani pe carduri inainte de Paste, fata de anul trecut

21 aprilie 2015

Garanti Bank Romania a inregistrat o crestere cu 9% a platilor cu cardurile la comercianti, la 13 milioane de lei (3 mil. Euro), in perioada 6-10 aprilie comparativ cu saptamana de dinainte de Paste din 2014 (14-18 aprilie), potrivit ZF.

Totodata, retragerile de numerar de la bancomate de pe cardurile emise de Garanti au urcat cu 5% in aceeasi perioada, la 52 milioane de lei (12 mil. euro). Subsidiarele locale ale grupului Garanti, care cuprinde pe langa banca o companie de leasing si una de credite de consum, au aproximativ 300.000 de clienti persoane fizice, 25.000 de clienti firme mici si mijlocii si 3.000 de clienti corporate.

GarantiBank Romania detine un portfoliu de circa 230.000 de carduri, jumatate fiind carduri de credit, un produs pe care turcii au pariat in trecut pentru dezvoltarea bazei de clienti de retail. Banca are o retea de aproximativ 80 de sucursale si circa 300 de ATM-uri.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash