Clientii BT vor putea consulta conturile detinute la alte banci, direct in aplicatia NEO

15 septembrie 2020

Prin lansarea platformei BT Open Banking (BT API Store), Banca Transilvania permite FinTech-urilor şi altor companii de tehnologie să testeze integrarea cu BT, pentru a prezenta servicii ale băncii, cum ar fi afişarea soldurilor online, istoricul tranzacţiilor şi iniţierea tranzacţiilor prin platforme externe către BT.

„Prin intermediul colaborarii noastre cu Finqware, un fintech start-up local, clienţii BT vor putea în curând să îşi consulte soldul şi istoricul tranzacţional al conturilor deţinute la alte banci direct în aplicaţia NEO,” a declarat pentru wall-street.ro Mariana Chindris, Director Executiv și Chief Technology Officer al Băncii Transilvania .

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?