Clientii BRD pot procura de la ghiseu certificate digitale cu semnatura electronica

7 octombrie 2010

Incepand de astazi, din unitatile BRD se pot achizitiona certificatele digitale cu semnatura electronica emise de certSIGN. Din perspectiva pietei cardurilor, acest parteneriat ar putea fi un prim pas care sa conduca, in final, la oferirea certificatelor odata cu cardurile inteligente – pe care aceste certificate se pot incarca exact ca orice aplicatie de plata.

Certificatele emise de certSIGN sunt utilizate in special de catre contabili, in relatia cu institutiile statului, notarii publici si companii pentru schimbul de informatii cu ITM, ONRC sau participarea la licitatii electronice prin Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

Semnatura electronica serveste drept metoda de identificare a semnatarului si certifica valoarea legala a documentelor transmise de catre acesta in forma electronica.

Utilizat pe scara larga la nivel european, in Romania acest sistem de comunicare a fost adoptat in principal doar de marile companii, desi cadrul legal exista inca din anul 2001. In prezent, aceasta facilitate are tot mai multi adepti in randul companiilor mici si mijlocii, iar institutiile statului promoveaza activ transmiterea electronica a documentelor din dorinta de a diminua aglomeratia la ghiseele cu publicul.

„Prin acest parteneriat cu certSIGN venim in intampinarea necesitatilor clientilor, sprijinindu-i in gestionarea mai eficienta a resurselor si timpului disponibil. Astfel incercam sa anticipam nevoile lor si sa ne adaptam oferta in concordanta cu modificarile legislative care au impact asupra clientilor nostri”, a declarat Philippe Lelarge, directorul executiv al Departamentului de Strategie si Marketing al BRD.

Nicolae GHIBU, Director General certSIGN a declarat: „Parteneriatul cu BRD debuteaza intr-un moment oportun. Este esential in acest moment ca cele cateva zeci de mii de contribuabili care trebuie sa achizitioneze certificatele digitale sa ajunga cat mai usor la serviciile furnizorilor pentru a putea depune declaratiile fiscale la timp. Impreuna cu BRD asiguram acoperire nationala, fiind foarte aproape de clientii nostri”.

Semnatura electronica poate fi utilizata atat in relatiile cu institutiile statului (ANAF, ITM, ONRC, CNVM, Monitorul Oficial), cat si in cele cu autoritatile contractante din Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), cu Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), in relatiile cu partenerii de afaceri ori cu departamentele propriei companii.

Fondat in 2006, certSIGN este companie membra a Grupului UTI si furnizor acreditat de servicii de certificare.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
48 votes · 48 answers
Voteaza
NoCash