Clientii BRD pot procura de la ghiseu certificate digitale cu semnatura electronica

7 octombrie 2010

Incepand de astazi, din unitatile BRD se pot achizitiona certificatele digitale cu semnatura electronica emise de certSIGN. Din perspectiva pietei cardurilor, acest parteneriat ar putea fi un prim pas care sa conduca, in final, la oferirea certificatelor odata cu cardurile inteligente – pe care aceste certificate se pot incarca exact ca orice aplicatie de plata.

Certificatele emise de certSIGN sunt utilizate in special de catre contabili, in relatia cu institutiile statului, notarii publici si companii pentru schimbul de informatii cu ITM, ONRC sau participarea la licitatii electronice prin Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

Semnatura electronica serveste drept metoda de identificare a semnatarului si certifica valoarea legala a documentelor transmise de catre acesta in forma electronica.

Utilizat pe scara larga la nivel european, in Romania acest sistem de comunicare a fost adoptat in principal doar de marile companii, desi cadrul legal exista inca din anul 2001. In prezent, aceasta facilitate are tot mai multi adepti in randul companiilor mici si mijlocii, iar institutiile statului promoveaza activ transmiterea electronica a documentelor din dorinta de a diminua aglomeratia la ghiseele cu publicul.

„Prin acest parteneriat cu certSIGN venim in intampinarea necesitatilor clientilor, sprijinindu-i in gestionarea mai eficienta a resurselor si timpului disponibil. Astfel incercam sa anticipam nevoile lor si sa ne adaptam oferta in concordanta cu modificarile legislative care au impact asupra clientilor nostri”, a declarat Philippe Lelarge, directorul executiv al Departamentului de Strategie si Marketing al BRD.

Nicolae GHIBU, Director General certSIGN a declarat: „Parteneriatul cu BRD debuteaza intr-un moment oportun. Este esential in acest moment ca cele cateva zeci de mii de contribuabili care trebuie sa achizitioneze certificatele digitale sa ajunga cat mai usor la serviciile furnizorilor pentru a putea depune declaratiile fiscale la timp. Impreuna cu BRD asiguram acoperire nationala, fiind foarte aproape de clientii nostri”.

Semnatura electronica poate fi utilizata atat in relatiile cu institutiile statului (ANAF, ITM, ONRC, CNVM, Monitorul Oficial), cat si in cele cu autoritatile contractante din Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), cu Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), in relatiile cu partenerii de afaceri ori cu departamentele propriei companii.

Fondat in 2006, certSIGN este companie membra a Grupului UTI si furnizor acreditat de servicii de certificare.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?