Clientii BRD persoane fizice pot sa-si deschida online conturi de PFA

8 aprilie 2020

BRD permite clienţilor persoane fizice care au şi activitate de persoană fizică autorizată (PFA) să deschidă un cont bancar fără să se deplaseze la sucursalele băncii.

„Aliniindu-se prevederilor OUG 30/2020, astfel cum a fost modificată prin OUG 32/2020 privind indemnizaţiile de şomaj tehnic pentru Persoanele Fizice Autorizate, BRD a implementat un proces de deschidere la distanţă a unui cont pentru clienţii săi persoane fizice care au şi activitate de persoană fizică autorizată şi sunt vizaţi de respectivele măsuri, pentru ca aceştia să nu se mai deplaseze la bancă“, a transmis BRD.

Persoanele fizice autorizate care vor să beneficieze de indemnizația de șomaj tehnic trebuie să depună până la 10 aprilie mai multe acte, inclusiv un extras de cont de PFA. BRD face acum posibilă deschiderea acestor conturi PFA de la distanță pentru persoanele fizice, prin completarea unui formular online, dupa care vor fi contactati de functionarii bancii.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?