[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Clientii BRD beneficiaza de rambursarea TVA la cheltuielile efectuate in strainatate pe cardurile business

28 mai 2012

28 mai, 2012 – In primele 5 luni de la lansarea serviciului de rambursare a TVA, pagina web dedicata, www.brd.vat.taxback.com, a inregistrat peste 70.000 de accesari, si peste 700 de posesori de carduri business BRD s-au inregistrat pentru a beneficia de rambursarea TVA transfrontalier. Majoritatea cererilor de rambursare, peste 70%, sunt pentru cheltuieli aferente delegatiilor si evenimentelor externe. Societatile de transport international de marfa/pasageri reprezinta in jur de 20%, restul solicitarilor fiind pentru servicii de eligibilitate fiscala internationala (inregistrare in scopuri de TVA, consultanta fiscala etc.). Pana in acest moment, cea mai mare suma de rambursat ajunge la 4.400 EUR.

Majoritatea statelor din care posesorii de carduri business BRD au solicitat returnarea TVA sunt membre UE: Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Franta, Germania, Italia, Luxemburg, Marea Britanie, Olanda, Slovacia, Slovenia, Spania, Ungaria, insa s-au înregistrat si cereri pentru Elvetia si Turcia.

“Peste 90% dintre solicitanti nu erau informati ca rambursarea TVA transfrontaliera face parte dintre drepturile societatilor inregistrate in tarile membre UE, acestea avand posibilitatea de a economisi astfel pana la 27% din valoarea totala a cheltuielilor externe. Campaniile lansate de BRD si taxback.com pentru companiile detinatoare de carduri business s-au dovedit a fi un bun instrument de informare cu privire la oportunitatea si avantajele aferente serviciului de rambursare a TVA externa”, a declarat Alina Iosep, Directorul Direcţiei de Management al Produselor Corporate si IMM din cadrul BRD.

La sfarsitul anului 2011, BRD-Groupe Société Générale si taxback.com au lansat un parteneriat strategic dedicat posesorilor de carduri business BRD, prin intermediul caruia acestia beneficiaza de serviciul de recuperare a TVA-ului achitat pentru cheltuieli de afaceri in 36 de state din intreaga lume.

Recuperarea TVA-ului se poate realiza pentru o gama variata de cheltuieli precum: participari la targuri si conferinte, restaurant, cazare si protocol, transport, combustibil si servicii conexe, costuri publicitare / materiale promotionale si multe altele.

Infiintata in 1996 ca parte a Grupului Taxback, Taxback.com este lider global in consultanta financiara, asistand clienti din 107 tari sa isi revendice sumele aferente Taxei pe Valoare Adaugata (TVA) pentru cheltuielile cu deplasarile externe. Avand sediul in Dublin, Irlanda, taxback.com detine mai multe birouri locale decat orice alt furnizor de servicii de rambursare a TVA. Taxback.com este unul dintre cei mai mari furnizori globali de servicii de rambursare a TVA, cu peste 20,000 de cereri de rambursare procesate anual, administrand documente fiscale in valoare de peste 130 millioane EURO.

Taguri:

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?