[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Clientii BCR pot plati orice tip de taxa sau impozit catre orice primarie din Romania prin internet banking

24 februarie 2014

BCR anunta ca este prima banca din Romania care ofera, prin intermediul aplicatiei de internet banking, un nou serviciu clientilor persoane fizice, respectiv posibilitatea de a achita orice impozit sau taxa catre bugetele locale si de stat. Toti detinatorii de conturi curente BCR in lei au gratuit inclus in pachet accesul la internet banking si au posibilitatea de a plati impozite si taxe.

Clientii BCR pot plati atat in numele lor cat si in numele altor membrii ai familiei, in acest caz fiind necesar sa introduca CNP-ul persoanei respective.

“Aceasta perioada a anului este una dintre cele mai aglomerate perioade la ghiseele administratiilor locale, unde clientii vor sa isi plateasca taxele si impozitele pentru a beneficia de reducerea de 10% in conditiile in care achita impozitul pana la data de 31 martie. Acum, BCR vine in sprijinul clientilor, oferindu-le posibilitatea de a evita aceste cozi platind direct din Click 24 Banking prin introducerea sumei de plata si selectarea din lista a primariei catre care clientii vor sa realizeze plata. Este simplu si este gratuit! Tinand cont ca oferim posibilitatea platii impozitelor aferente tuturor primariilor, clientii BCR pot plati si pentru cladiri si terenuri din mediul rural aflate in proprietatea lor sau a familiei, evitand astfel drumurile necesare in acest scop, economisind semnificativ timp si bani”, a declarat Catalin Ionescu, Sef Departament E-Channels BCR.

Prin Click 24 banking, clientii BCR isi pot achita impozitul pe cladire, masina si teren, precum si impozitele pe venituri din inchiriere, activitati independente sau salarii.

Functionalitatea de plata impozite si taxe din Click 24 Banking permite persoanelor fizice plata oricarui tip de impozit si taxa catre bugetele locale (orice primarie din Romania din mediul urban sau rural), bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetul asigurarilor pentru somaj si Bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate

Pentru realizarea platilor catre aceste bugete clientii trebuie sa cunoasca si sa selecteze din lista tipul de buget in care primaria sau institutia beneficiara incadreaza respectivul impozit. Sumele de plata pentru impozite sunt comunicate in general de catre fiecare primarie catre cetateni printr-o scrisoare de informare ce contine decizia de impunere.

BCR transmite catre Ministerul Finantelor Publice, detaliile complete privind operatiunile de plati individuale aferente sumelor colectate. In baza acestor informatii Ministerul Finantelor Publice asigura transferul sumelor catre conturile corespunzatoare de venituri bugetare, in termen de maxim 2 zile lucratoare de la data creditarii contului deschis la trezoreria operativa centrala.

In viitorul apropiat, bancile care au aplicatie de Internet banking, si care doresc sa ofere posibilitatea clientilor de a plati taxele si impozitele locale direct din aplicatie, se vor putea interfata cu www.ghiseul.ro. Astfel, clientul nu va mai depinde de primirea scrisorii de impunere pentru a sti cat si ce are de plata, informatiile fiind puse la dispozitia acestuia automat, direct in platforma de plata.

Exemplu – ilustrare plata catre bugetul local (achitare impozit pe cladiri). Clientul are nevoie sa cunoasca suma de plata inscrisa in “Decizia de impunere” emisa de autoritatea fiscala competenta.

ecran IIB BCR plata impozite

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?