[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Clientii BCR au platit taxe si impozite prin Internet in valoare de 400.000 lei in ultimele 5 luni

1 februarie 2012

1 februarie 2012 – Numarul clientilor care au folosit in luna ianuarie a.c. serviciul de Internet banking al BCR este egal cu cel inregistrat pe intreg anul trecut. Serviciul este folosit tot mai des, de catre persoane fizice, pentru plata obligatiilor catre bugetul statului. Prin intermediul Click 24 Banking si Alo 24 Banking, in ultimele patru luni din 2011, clientii au efectuat 270 astfel de plati in valoare de circa 250.000 lei. Valoarea tranzactiilor inregistrate in prima luna din acest an este de peste 150.000 lei.

Un top al platilor facute de clientii BCR prin acest serviciu catre bugetul statului sau bugetele administratiilor locale ne arata ca acestia au platit in primul rand sumele datorate pentru Impozitul pe venituri din transferul titlurilor de valoare si impozitul pe venituri din cedarea folosintei bunurilor.

Clasament al principalelor categorii de impozite platite prin 24 Banking la BCR
(dupa volumul tranzactiilor inregistrate)

Prin intermediul celor doua servicii (Click 24 Banking si Alo 24 Banking), BCR pune la dispozitia clientilor o modlitate alternativa de plata la costuri zero prin care clientii din toata tara pot plati diverse impozite si taxe. Utilizatorii pot utiliza sabloanele predefinite de BCR, care permit plata taxelor si impozitelor fara a necesita preinregistrarea pe site-urile administratiilor publice centrale sau locale.

Totodata, clientii persoane fizice pot sa efectueze plata si la ghiseele BCR, caz in care va trebui sa se prezinte la banca cu ordine de plata tiparite in formatul pus la dispozitie de Ministerul Finantelor. De asemenea, clientii pot face plati/operatiuni si in numele altei persoane fizice.

Detalii tehnice
Cadru legislativ in vigoare permite Ministerului Finantelor Publice sa deschida conturi tranzitorii la institutiile de credit, pe baza de conventii bilaterale incheiate intre parti, cu scopul de a colecta contributiile, impozitele, taxele sau alte obligatii fata de bugetul general consolidat de la contribuabilii persoane fizice, clienti ai institutiilor de credit respective.

Banca transmite catre Ministerul Finantelor Publice, prin intermediul unui canal securizat, un mesaj electronic continând detaliile complete privind operatiunile de plati individuale aferente sumelor colectate. In baza informatiilor cuprinse in mesajul electronic, Ministerul Finantelor Publice asigura transferul sumelor catre conturile corespunzatoare de venituri bugetare, in termen de maxim o zi lucratoare de la data creditarii contului deschis la trezoreria operativa centrala.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?