Ciprian Teleman, ministrul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii: „Din august vom incepe sa avem documente de identitate electronice.” Documentul va contine un spatiu digital pentru stocarea semnaturii electronice.

6 aprilie 2021

Dimensiunile vor fi comparabile cu cele ale unui card bancar. Acest instrument va conține, pe lângă identitatea digitală, un spațiu digital în care fiecare persoană va putea stoca semnătura digitală”. Toate aceste precizari au fost facute de catre Ciprian Teleman, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării. pe pagina sa de facebook.

Statul român trebuie să asigure fiecărui cetățean dreptul de a semna electronic, asumându-și costurile acestui instrument,” a mai precizat ministrul.

Guvernul a adoptat in 10 martie 2021, o Hotărâre care stabilește printre altele forma și conținutul cărții electronice de identitate, a cărții de identitate simplă, precum și a cărții de identitate provizorie ce vor fi emise în sistem informatizat de la data asigurării infrastructurii tehnice necesare.

În HG-ul cu datele pe care ar urma să le conțină cartea electronică de identitate nu era precizat faptul că acest document ar conține un spațiu digital aferent semnăturii electronice, potrivit hotnews.ro.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?