Cine conduce TechVentures Bank (Banca Feroviara)

15 ianuarie 2021

Sorin Dumitrescu, care a lucrat timp de aproape 19 ani la Credit Europe Bank fiind în ultimii ani vicepreşedinte pe risc, este noul CEO al TechVentures Bank (fosta Banca Feroviară), potrivit profilului sau de pe linkedin.

La Credit Europe Bank, Dumitrescu a fost mai mult de trei ani, respectiv din 2017 până în toamna anului 2020, membru al board-ului responsabil cu riscul (chief risk officer – CRO), după ce anterior a fost head of risk management division în cadrul aceleiaşi bănci, timp de peste sapte ani.

De asemenea, Cristian Nae, fostul direc­tor al direcţiei de admi­nis­trare a reţelei teritoriale în cadrul CEC Bank, vreme de sapte ani, este noul vicepresedinte al Techventures Bank, potrivit ZF. Anterior, intre 2009 si 2014, Nae a ocupat in cadrul CEC Bank functia de „Head of products and banking services”.

Spre deosebire de Sorin Dumitrescu, care a lucrat aproape 20 de ani intr-o singura banca, Cristian Nae a ocupat diverse pozitii in sase banci, incepand cu 1997, cand a fost broker pentru BRD.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?