[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

China Union Pay este interesata de acceptarea cardurilor sale si pe piata romaneasca

1 aprilie 2011

1 aprilie, 2011 – Dupa semnarea in noiembrie 2010 a  unui acord cu OTP Bank la Budapesta, pentru acceptarea la plata a cardurilor emise sub brand-ul ChinaUnionPay, asociatia bancara din China este interesata acum si de Romania.

La invitatia Asociatiei de Plati Electronice din Romania – APERO, o delegatie din partea China Union Pay a sosit la Bucuresti pentru a prezenta bancilor romanesti detaliile despre oportunitatea aderarii la aceasta organizatie.

Infiintata in martie 2002, UnionPay este o asociatie bancara a emitentilor de carduri – la fel ca MasterCard sau Visa – care in prezent numara peste 400 de membri. De la infiinatrea sa si pana in prezent, au fost emise peste 2 miliarde de carduri UnionPay.

Cardurile UnionPay sunt acceptate in 104 tari si regiuni din afara Chinei. Mai mult, 65 institutii din 17 tari si regiuni din afara Chinei au emis peste 10 milioane de carduri.

Din pacate, prezenta la Bucuresti a delegatiei CUP este doar o stire de 1 aprilie. Toate celelalte informatii insa sunt adevarate.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?