Cetelem – desi in aprilie si inceput de mai au avut loc scaderi abrupte ale creditarii, numarul mediu de tranzactii pe card, a crescut fata de anul tre­cut cu 6%

19 mai 2020

Cererea de credite de nevoi personale a scăzut încă de la finele lunii martie, în timp ce finanţarea pentru bunuri de folosinţă îndelungată în magazinele partenere, de retail clasic sau online, a fost afectată într-o mai mică măsură.

Luna aprilie şi începutul lunii mai din 2020 se caracterizează printr-o scădere abruptă a creditării în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în special pe segmentul de credite de nevoi personale, unde cererea s-a diminuat semnificativ, a spus Miruna Senciuc, director general al BNP Paribas Personal Finance (Cetelem).


„Remarcăm în continuare dinamica pozitivă a portofoliului de carduri de credit, unde Cetelem se poziţionează în top trei jucători din piaţă. Am continuat campaniile de educare şi informare către clienţi, iar frecvenţa de utilizare, numărul mediu de tranzacţii pe card, a crescut faţă de anul tre­cut cu 6%“, a declarat şefa BNP Paribas Personal Finance (Cetelem) la solicitarea ZF.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?