[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

certSIGN raporteaza o cifra de afaceri de 24,5 mil. lei, cu peste 50% mai mare T1 2023 / T1 2022. Profitul net aferent primului trimestru este de 2,9 mil. lei.

30 mai 2023

certSIGN, companie românească de IT&C și un important producător și dezvoltator de soluții criptografice din România, raportează o cifră de afaceri consolidată de 24,5 milioane de lei în primul trimestru din 2023, o creștere cu 52% față de aceeași perioadă a anului trecut, EBITDA de 6,1 milioane de lei, +130%, și un profit net de 2,9 milioane de lei, o apreciere cu 257% comparativ cu primele trei luni din 2022.

„La cifra de afaceri consolidată din primul trimestru din 2023, cele mai importante contribuții au fost aduse de serviciile de încredere eIDAS, identitate digitală și securitate cibernetică.” – potrivit comunicatului.

„Linia de business Servicii de încredere eIDAS cuprinde activitățile pentru care certSIGN se bucură de cea mai mare recunoaștere pe piața din România. În cadrul acestei unități, echipa certSIGN furnizează servicii utilizate pentru implementarea semnăturii electronice cu valoare legală pe token sau în cloud în conformitate cu legislația națională și europeană în vigoare. De cealaltă parte, prin linia de business Identitate Digitală certSIGN are o prezentă puternică la nivel mondial, furnizând astfel de servicii în 18 țări din întreaga lume.” – precizeaza compania.

„Rezultatele financiare înregistrate la nivelul primului trimestru din 2023 reprezintă o confirmare a încrederii mediului de afaceri din România și din străinătate în serviciile și soluțiile pe care le furnizăm de peste 15 ani. Pe parcursul primelor trei luni ale acestui an, activitatea noastră în domeniul securității cibernetice a înregistrat o creștere semnificativă, de 328%, până la 2,6 milioane de lei, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Aceasta se datorează în mare măsură eforturilor noastre de ne extinde la nivel internațional și relevanța tot mai mare a serviciilor de securitate cibernetică în contextul digitalizării accelerate. Performanța realizată în primul trimestru din acest an și faptul că proiectele de digitalizare la nivelul companiilor și organizațiilor vor continua să progreseze rapid reprezintă o oportunitate enormă pentru continuarea dezvoltării certSIGN.”, a declarat Adrian Floarea, CEO certSIGN.

În vederea continuării dezvoltării și extinderii serviciilor și soluțiilor furnizate, la începutul lunii mai a acestui an, certSIGN a încheiat un parteneriat tehnologic strategic cu Versasec Credential Management Company, un lider de piață în Suedia, specializat în soluții software de gestionare a identității și accesului de înaltă securitate.

În cadrul acestui parteneriat, cele două companii oferă clienților o soluție integrată care asigură o autentificare multi-factor (MFA) complet securizată, începând cu emiterea credențialelor digitale (certificate digitale pentru semnătură electronică, criptare de date și autentificare la sistemele IT), inserarea credențialelor digitale în carduri inteligente, emiterea cardurilor inteligente către utilizatorii finali, gestionarea centralizată și descentralizată (self-service) a credențialelor și a cardurilor inteligente pe parcursul ciclului de viață al acestora, până la scoaterea din uz a cardurilor inteligente și a credențialelor corespunzătoare.

În 2022, certSIGN a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de 76,5 milioane de lei, o creștere cu 14% față de anul 2021, EBITDA de 13,8 milioane de lei, +17%, și un profit net de 6 milioane de lei, o apreciere cu 13% comparativ cu 2021. Compania investește în mod constant în proiecte de cercetare și dezvoltare, bugetul de anul trecut aferent acestei activități ridicându-se la 8 milioane de lei.

Printre proiectele realizate în 2022 se numără certME, un sistem de identificare electronică, semnătura la distanță PAPERLESS și un upgrade la certSAFE, aplicația modulară care oferă elementele necesare pentru a crea o soluție de Infrastructură cu Chei Publice (PKI) completă, împreună cu serviciile de securitate asociate acesteia, la nivelul unei organizații.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?