[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

CertSIGN a fost atacata cibernetic in 17 octombrie 2023. Atacul a fost considerat cu „impact semnificativ”

19 octombrie 2023

UPDATE 2: Au fost restaurate:

Serviciul online de validare a certificatelor (OCSP)

Website www.certsign.ro

UPDATE 1: Următoarele servicii sunt funcționale:

Crearea semnăturilor electronice cu certificate pe token criptografic

Lista certificatelor revocate (CRL) pentru validarea semnăturilor


certSIGN a fost ținta unui atac cibernetic, „care a avut un impact semnificativ asupra unei părți a sistemelor informatice interne și externe ale companiei, precum și asupra domeniilor web deținute” – potrivit comunicatului.

„Atacul a avut loc în dimineața zilei de 17 octombrie 2023. Echipa noastră a reacționat prompt, a luat măsuri imediate pentru a limita și a minimiza impactul asupra datelor și ne concentrăm asupra remedierii și restabilirii funcționalității serviciilor și sistemelor afectate.” a precizat compania.

„Cu toate acestea, dat fiind impactul asupra sistemelor noastre, este posibil ca serviciile certSIGN să înregistreze perturbări pentru o perioadă de timp pe care nu o putem estima în prezent.

Precizăm totodată că nu am identificat niciun fel de risc cu privire la utilizarea frauduloasă a serviciilor de încredere (utilizarea certificatelor digitale).” a adaugat compania.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?