certSign a dezvoltat o solutie de identitate bazata pe blockchain

14 mai 2019

certSIGN este prima companie din Romania care a dezvoltat o solutie de identitate in blockchain (certME) conforma cu Regulamentul eIDAS destinata in prima faza institutiilor bancare si furnizorilor de utilitati, scrie wall-street.ro. Produsul face legatura intre o persoana fizica si o identitate electronica, iar utilizatorii controleaza ce elemente de identitate partajeaza.

Blockchain este o tehnologie emergentă, facilitator pentru implementarea identificării electronice şi de partajare a acesteia între beneficiarii acestui proces.

Ecosistemul certME dezvoltat de certSIGN, permite garantarea atributelor de identitate ale unei persoane și verificarea lor online de orice terț care solicită dovezi irevocabile de identificare, fără a fi necesară prezența fizică a persoanei respective.

„Cei peste 12 ani de activitate ne-au învăţat că, pentru a fi consideraţi de încredere, inovarea la nivelul produselor şi serviciilor oferite nu este suficientă. Aceasta trebuie întregită de urmărirea reglementărilor legislative naţionale / internaţionale şi a standardelor de securitate, de anticiparea tendinţelor, până la nivelul implicării în definirea acestora.”, a declarat Adrian Floarea CEO certSIGN.

În acest context, certSIGN a devenit membru oficial al Institutului European de Standardizare în Telecomunicaţii (ETSI), implicându-se activ în dezvoltarea standardelor IT alături de o rețea globală de experți în domeniul tehnologiilor de încredere care vizează semnătura electronică în cloud, în conformitate cu Regulamentul eIDAS.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
49 votes · 49 answers
Voteaza
NoCash