CERT-RO va implementa un sistem national de avertizare in timp real a populatiei si companiilor vizate de atacuri cibernetice

1 aprilie 2021

Un sistem național de avertizare în timp real a persoanelor fizice și juridice vizate de atacuri cibernetice ar urma să fie implementat în perioada următoare de către CERT-RO (Centrul național de răspuns la incidente de securitate cibernetică) și Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), proiect cu o valoare estimată la aproape 70 milioane de lei, din care finanțarea UE nerambursabilă este de peste 58 milioane de lei, a anunțat miercuri CERT-RO.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea capacității operaționale a CERT-RO în vederea asigurării capabilităților naționale de prevenire, identificare, analiză și reacție la incidentele de securitate cibernetică.

„Prin implementarea proiectului, respectiv prin rezultatele prevăzute, se urmărește creșterea nivelului de securitate a spațiului cibernetic național, precum și creșterea capacității de răspuns la incidente de securitate cibernetică a CERT-RO,” se precizeaza in comunicat.

Potrivit hotnews.ro, sistemul de alertă RO-SAT prevede, printre altele, amplasarea unor sisteme de tip senzor SOC (Security Operation Center) de monitorizare în timp real a rețelelor din locațiile beneficiarilor: Poșta Română, Loteria Română, Autoritatea Electorală Permanentă si 26 primării reședință de județ sau municipiu.

DETALII DESPRE PROIECTUL RO-SAT

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Catalin Cretu – general manager Visa pentru Romania, Croatia, Slovenia si Malta

„Suntem in top 3 european pentru adoptia platilor digitale in transportul public, dupa Marea Britanie si Polonia, si in top 10 mondial in penetrarea tehnologiei contactless in general.”

Afla aici rezultatele romanilor in adoptia platilor electronice.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?