[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

CEO transferGO: 15.000 de romani au utilizat serviciul in 12 luni – „70% dintre clientii nostrii vin din recomandari”

27 octombrie 2016

TransferGO este o noua firma de transfer de bani care exploateaza serviciile similare, dar foarte costisitoare, oferite de banci. Din iunie 2015 si pana in prezent, 15000 de romani au trimis bani online prin intermediul serviciului transferGO, multi dintre acestia fiind migranti care lucreaza in strainatate. Valoarea medie a unei tranzactii a fost de 300 lire sterline.

La un an de la inceperea activitatii si in Romania, TransferGO anunta un nou serviciu care permite transferul online de bani in numai 30 de minute, compania precizand ca transferul are loc in conditii de cost fara concurenta: „cu pana la 90% mai ieftin fata de banci sau casierii”.

„In timp ce bancile percep o taxa medie de transfer de 10 lire sterline, TransferGo are o taxa fixa de transfer de 0,99 lire pentru bani livrati in urmatoarea zi lucratoare, 1,99 lire pentru banii livrati in aceeasi zi sau 4,99 lire pentru banii livrati in doar 30 de minute. De asemenea, destinatarul primeste sum care a fost rezervata de catre expeditor, indiferent de fluctuatiile valutare, iar cursul valutar practicat de catre TransferGO este unul extrem de avantajos comparativ cu cel al bancilor.”, potrivit comunicatului de presa.

transferGO preturi comparative

Sistem local in – local out

Sistemul TransferGO, expeditorul face o tranzactie locala in contul bancar TransferGO din aceeasi tara, iar compania plateste local in contul bancar al tarii de destinatie. In acest fel „tranzactiile sunt cu pana la 90% mai ieftine si banii ajung la destinatie in cateva minute”.

Tranzactia de transfer este insa ceva mai costisitoare intrucat la costurile practicate de TransferGO se adauga comisionul de retragere perceput de banca. Acesta este de 0,5%, si poate ajunge la minim 4 euro in unele cazuri. Cu toate acestea, reprezentantii companiei spun ca TransferGO este in prezent „cea mai convenabila modalitate pentru imigranti si intreprinderil deopotriva, de a trimite bani online in strainatate”. Compania spune ca ofera „suma garantata la destinatie, fara vreun cost ascuns”.

In Romania, TransferGO lucreaza cu BCR, Banca Transilvania, BRD, Raiffeisen Bank si, in curand, ING Bank.

Potrivit companiei, TransferGo este furnizorul cu cele mai rapide transferuri online internationale law cost. Sistemul de transfer al banilor local in – local out, a transformat acest start-up intr-o afacere cu tranzactii in 44 de tari, prin intermediul careia s-au realizat transferuri in valoare de peste 280 mil. euro in cei patru ani trecuti de la infiintarea companiei.

Povestea evolutiei companiei este foarte interesanta avand in vedere ca bancile au fost extrem de reticente in a colabora cu un start-up condus de cativa tineri entuziasti care pur si simplu vroiau sa ofere o alternativa.

„Călătoria a început prin a cere permisiunea pentru multe lucruri, de la mai multe instituții, care, în general, păreau mai degrabă reticente în a le acorda, din mai multe motive.”, spune Daumantas Dvilinskas (foto), CEO & co-fondator TransferGO.  „Prima permisiune pe care am solicitat-o a fost legată de licențiere, și ne-a luat șase luni și investiții de aproape 30.000 de dolari doar pentru a ajunge la un punct în care autoritatea de reglementare a început să ia în considerare în mod serios cererea noastră…  o undă verde din partea autorității de reglementare, care să ateste că respectăm reglementările, nu a fost suficient. Trebuia de asemenea să vindem ideea de afacere băncilor pentru a ni se acorda un cont special restricționat pentru a ține banii clienților, fără de care nu puțeam obține licența. După șase luni de la procesul de reglementare, a trebuit să mai căutăm timp de patru luni o bancă care să poată lucra cu noi: 99% dintre ele au spus că nu doresc să facă asta.”, isi aminteste oficialul TransferGO.

Viitorul vine cu noi provocari pentru TransferGO: SEPA si tehnologia blockchain. Deschiderea unui cont de catre un roman care lucreaza in Marea Britanie este in prezent destul de greoaie iar Brexit-ul va face acest demers si mai dificil. De asemenea, Marea Britanie va fi de anul viitor in afara SEPA, ceea ce va complica si mai mult lucrurile. Compania incearca sa gaseasca o solutie prin folosirea cardurilor prepaid.

Cat priveste influenta tehnologiei blockchain asupra serviciilor de transfer de bani, CEO-ul TranferGO spune ca urmareste cu foarte multa atentie dezvoltarea pe acest segment. „Deocamdata nu este o necesitate dar va fi”.

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?