[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

CEO Sameday: „Obiectivul nostru este ca in marile orase, clientii sa aiba acces, din orice punct, la un locker aflat la doar cinci minute de mers pe jos”

20 august 2020

Cu aproximativ 600 de automate de livrare instalate deja, Sameday deține în prezent cea mai mare rețea de „lockere” din țară, scrie wall-street.ro. Obiectivul pentru acest an este atingerea pragului de 1.000 de terminale instalate in principalele orase ale tarii.

In prezent, orașele cu cel mai mare număr de „lockere easybox” sunt: București cu 185 de unități, Timișoara cu 39, Iași cu 34, Constanța cu 29 și Cluj-Napoca unde sunt 23 de puncte de pick-up. În Capitală, aproximativ 40% din livrările Sameday au loc prin serviciul easybox.


Serviciul easybox reprezintă o direcție strategică importantă pentru Sameday, prin care ne propunem să reinventăm experiența de livrare din curieratul tradițional. Gradul de adopție a depășit estimările noastre inițiale, lucru care ne-a determinat să grăbim ritmul de instalare de noi lockere, în special în orașe precum București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Constanța, Ploiești și Sibiu. Obiectivul nostru este ca în aceste orașe, clienții să aibă acces, din orice punct, la un locker Sameday aflat la doar 5 minute de mers pe jos”, a declarat Lucian Baltaru, CEO Sameday.

Extinderea va fi realizată în parteneriat cu producători internaționali, printre care se numără și Keba – Austria.

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?