Cel mai mare retailer online din Romania trece la utilizarea contractelor in format electronic

17 februarie 2016

Update – Din septembrie 2015 si pana in prezent, eMag a incheiat contracte semnate electronic, folosind solutia furnizata de certSIGN, cu 264 de comercianti care utilizeaza platforma eMAG Marketplace. Estimarile pentru viitor sunt ca alti 2000 de parteneri vor semna electronic contractele cu eMAG. „Prin implementarea acestui sistem se preconizeaza o reducere cu 30%/an a costurilor operationale legate de gestionarea documentelor.”, potrivit certSIGN.

###

eMAG își va simplifica fluxul de documente utilizând soluțiile de semnătură electronică oferite de certSIGN, furnizor de servicii de certificare din România. Parteneriatul certSIGN – eMAG are ca scop reducerea timpului necesar încheierii contractelor dintre eMAG și comercianții care folosesc platforma eMAG Marketplace pentru vânzarea produselor pe site-ul celui mai mare retailer online din România.

„Pentru a încheia mai repede și mai eficient contractele cu partenerii săi, liderul pieței de retail online din România, va utiliza contracte în format electronic, în detrimentul celor tipărite, și le va semna electronic utilizând o soluție furnizată de certSIGN. Odată semnate electronic, contractele electronice sunt echivalente din punct de vedere juridic și produc aceleași efecte legale ca uncontract tipărit, semnat olograf și ștampilat.”, potrivit comunicatului de presa.

Certsign precizeaza ca in cazul contractelor electronice exista un mare avantaj dat de faptul ca trimiterea se poate face prin e-mail, fără costuri de curierat, în câteva minute, în loc de cele câteva ore sau zile necesare în cazul încheierii unui contract tipărit.

„Prin utilizarea contractelor în formă electronică, atât eMag, cât și partenerii săi vor economisi resurse financiare, timp și își vor degreva personalul de activitățile de gestiune a contractelor tipărite. Totodată, își vor putea realoca personalul pentru îmbunătățirea relației cu clienții sau către activități direct productive.”

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?