Cel mai mare retailer online din Romania trece la utilizarea contractelor in format electronic

17 februarie 2016

Update – Din septembrie 2015 si pana in prezent, eMag a incheiat contracte semnate electronic, folosind solutia furnizata de certSIGN, cu 264 de comercianti care utilizeaza platforma eMAG Marketplace. Estimarile pentru viitor sunt ca alti 2000 de parteneri vor semna electronic contractele cu eMAG. „Prin implementarea acestui sistem se preconizeaza o reducere cu 30%/an a costurilor operationale legate de gestionarea documentelor.”, potrivit certSIGN.

###

eMAG își va simplifica fluxul de documente utilizând soluțiile de semnătură electronică oferite de certSIGN, furnizor de servicii de certificare din România. Parteneriatul certSIGN – eMAG are ca scop reducerea timpului necesar încheierii contractelor dintre eMAG și comercianții care folosesc platforma eMAG Marketplace pentru vânzarea produselor pe site-ul celui mai mare retailer online din România.

„Pentru a încheia mai repede și mai eficient contractele cu partenerii săi, liderul pieței de retail online din România, va utiliza contracte în format electronic, în detrimentul celor tipărite, și le va semna electronic utilizând o soluție furnizată de certSIGN. Odată semnate electronic, contractele electronice sunt echivalente din punct de vedere juridic și produc aceleași efecte legale ca uncontract tipărit, semnat olograf și ștampilat.”, potrivit comunicatului de presa.

Certsign precizeaza ca in cazul contractelor electronice exista un mare avantaj dat de faptul ca trimiterea se poate face prin e-mail, fără costuri de curierat, în câteva minute, în loc de cele câteva ore sau zile necesare în cazul încheierii unui contract tipărit.

„Prin utilizarea contractelor în formă electronică, atât eMag, cât și partenerii săi vor economisi resurse financiare, timp și își vor degreva personalul de activitățile de gestiune a contractelor tipărite. Totodată, își vor putea realoca personalul pentru îmbunătățirea relației cu clienții sau către activități direct productive.”

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
48 votes · 48 answers
Voteaza
NoCash