[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

CEC semnaleaza o bresa internationala de securitate care a afectat cardurile mai multor emitenti locali

14 decembrie 2011

“Carduri emise de institutii financiare din Romania si din strainatate au fost posibil compromise la nivelul unei baze de date internationale”, potrivit CEC Bank. Institutia a precizat ca a fost vorba de un atac informatic care “nu a vizat doar cardurile CEC Bank si nu se datoreaza eventualelor vulnerabilitati ale sistemului operat de banca”.

In scopul protejarii disponibilitatilor banesti ale clientilor si in conformitate cu prevederile contractuale, CEC Bank a aplicat masura de blocare si re-emitere card si cod PIN, fara cost, pentru un numar de carduri din portofoliul propriu. Banca isi cere scuze pentru inconvenientele create si isi asigura clientii ca disponibilitatile banesti ale acestora sunt in siguranta.

Update

comunicat al ARB

„Asociatia Romana a Bancilor (ARB) a fost sesizata ca unele banci au fost avertizate ca o posibila bresa de securitate la un procesator european ar fi condus la dezvaluirea unor informatii legate de tranzactiile efectuate cu unele carduri. Conform Comisiei de Carduri din cadrul ARB, nu ne asteptam ca posesorii de carduri sa fie afectati. Daca se constata tranzactii suspecte, clientii trebuie sa se adreseze bancilor emitente pentru clarificarea suspiciunilor. Departamentele de monitorizare a fraudei din cadrul bancilor au luat masuri pentru depistarea eventualelor incidente si urmaresc cu atentie tranzactiile efectuate pe carduri, disponibilitatile banesti ale clientilor fiind in siguranta”.

comunicat al Casei de avocatura „Bostina si Asociatii”

In urma solicitarilor venite din partea presei, confirmam ca „Bostina si Asociatii” o va reprezenta in instanta pe Marilena Constantinescu (Stancu), clienta care a fost obligata sa dea declaratii la Politie dupa ce incercarea de a utiliza cardul CEC Bank a returnat mesajul „Card furat. Retine”.

In ziua de 13 Decembrie 2011, ca urmare a unei alerte de fraudă, CEC Bank a blocat cardurile catorva mii de clienti pe care i-a anuntat abia a doua zi dupa ce a pus in aplicare decizia.

Marilena Constantinescu este consilier in cadrul biroului unui eurodeputat roman si un jurnalist care a lucrat la prestigioase institutii de presa precum: Evenimentul Zilei, BBC World Service, Societatea Romana de Radio, TVR Info. De asemenea, timp de 2 ani si jumatate, Marilena Constantinescu a fost purtator de cuvant la Ministerul Justitiei.

„Este un caz extrem de interesant, dar in acest moment nu dorim sa mai facem vreun comentariu, avand in vedere ca actiunea este la inceput”, spune Andrei Sarban, avocat senior la „Bostina si Asociatii”.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?