[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

CEC Bank lanseaza astazi un portofel digital – CEC Pay – doar pentru posesorii de carduri Visa

15 ianuarie 2020

Update: Solutia este pe Android insa oficialii CEC Bank au declarat ca vor lansa si pe sistemul iOS, in prima parte a acestui an.

„Tehnologia și nevoile clienților noștri evoluează, de aceea plățile mobile sunt una dintre prioritățile noastre și am început cu CEC Pay întrucât peste 80% din portofoliul nostru de clienți sunt utilizatori ai sistemului de operare Android. Urmează ca în prima parte a acestui an să lansăm și o soluție de plată similară pentru utilizatorii de sistem iOS. Suntem foarte atenți la tot ce se întâmplă la nivel de tehnologii noi și soluții inteligente de plată și transfer bani. Banking-ul până la urmă trebuie să fie la fel de simplu și accesibil ca orice altă experiență online”, a spus  Bogdan Neacșu, Director General – Președinte CEC Bank.

###

CEC Bank, instituţie de credit deţinută de stat, va lansa astăzi o aplicaţie „care le va permite clienţilor săi care deţin smartphone-uri cu tehnologia de comunicaţii NFC şi platforma software Google Android să facă plăţi cu mobilul.”, scrie ZF.

„Lansăm miercuri CEC Pay, aplicaţie Android care va permite clienţilor băncii să facă plăţi contactless, direct cu telefonul, la comercianţi, utilizând tehnologia NFC”, conform reprezentanţilor băncii.

Pentru a putea plăti cu telefonul, utilizatorii CEC Pay au de urmat trei pasi simpli: descarcă aplicația din Google Play Store, adăugă cardurile Visa, de debit sau de credit, de persoană fizică sau juridică, și pot incepe cumpărăturile. Serviciul CEC Pay este gratuit, iar plățile cu telefonul mobil sunt realizate fără taxe sau comisioane.

Din descrierea solutiei de pe Google Play App Store, aflam ca CEC Pay este o aplicatie informatica securizata sub forma unui portofel digital, accesibila prin intermediul telefonului mobil cu conexiune la Internet, unde utilizatorii pot realiza urmatoarele:
– pot adauga carduri Visa emise pe numele lor de catre CEC BANK S.A.;
– pot efectua plati contactless (NFC) cu cardurile Visa inrolate;
– transferuri de bani catre alti utilizatori de CEC Pay, intre cardurile proprii si catre carduri emise de alte banci din Romania si din urmatoarele tari: Italia, Spania, Franta, Germania, Marea Britanie, Scotia, Irlanda, Tara Galilor, Olanda, Moldova, Belgia, Suedia, Norvegia, Danemarca, Finlanda, Austria;
– vizualizarea si inrolarea de carduri de loialitate;
– vizualizarea detaliilor cardurilor bancare adaugate si tranzactiile efectuate cu aceste carduri, inclusiv soldul acestora;
– setarea primirii de alerte pentru tranzactiile efectuate cu cardurile bancare inrolate in aplicatie;
– restrictionarea anumitor tipuri de tranzactii (ATM, international, online);
– restrictionarea tranzactiilor peste o anumita valoare;
– suspendarea tuturor tranzactiilor efectuate cu cardul pana la reactivarea acestuia (card ratacit etc.);

Banca mai precizeaza ca modificarile/setarile/restrictionarile efectuate la nivelul cardului inrolat in aplicatie se vor aplica si cardului fizic.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?