[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

CEC Bank anunta noi premiere in materie de servicii si produse bancare

19 septembrie 2012

19 septembrie, 2012 – Romania devine prima tara din Uniunea Europeana in care clientii unei banci pot trimite bani prin serviciul MasterCard MoneySend catre alti posesori de carduri MasterCard sau Maestro. Transferurile se pot realiza prin intermediul bancomatelor CEC Bank. De asemenea, CEC Bank a anuntat intrarea pe un nou segment de piata, clientii premium, prin lansarea cardului de debit MasterCard Gold. Ambele produse sunt considerate de catre presedintele bancii, domnul Radu Gratian Ghetea, „sigure si de calitate”.

CEC Bank si MasterCard Europe aduc in Romania, in premiera pentru spatiul comunitar european, serviciul MoneySend. Acesta permite detinatorilor de carduri emise de CEC Bank sa trimita bani catre orice persoana care detine un card MasterCard sau Maestro emis in Romania sau intr-o serie de tari europene, de institutii financiare certificate pentru acest serviciu.

De asemenea, posesorii de carduri MasterCard CEC Bank vor putea primi bani expediati de detinatorii de carduri MasterCard sau Maestro emise de banci din tara si strainatate certificate pentru a expedia bani prin serviciul MoneySend MasterCard.

Referindu-se la serviciul MoneySend, domnul Andrei Liviu Stamatian, Prim-Vicepresedintele CEC Bank, a explicat:
„Trimiterile se realizeaza foarte simplu, prin intermediul bancomatelor CEC Bank, in limita a 4.500 de lei pe luna, per card. Persoanele care detin un card MasterCard de la CEC Bank si doresc sa trimita bani unei persoane aflate in tara sau in strainatate trebuie sa mearga la orice ATM CEC Bank, sa aleaga optiunea de transfer prin MoneySend si sa tasteze numarul de card al destinatarului si valoarea transferului. Operatiunea se va finaliza in conditiile in care banca emitenta a cardului de destinatie este inrolata in serviciul MoneySend. Inainte de confirmarea transferului, pe ecran va fi afisat comisionul perceput pentru suma respectiva. La final, bancomatul elibereaza chitanta pe care se specifica suma trimisa si comisionul, iar aceasta chitanta reprezinta dovada transferului. Valoarea comisionului este de 6,75 lei pentru sume de pana la 850 de lei, inclusiv, si de 1,5% din valoarea sumei trimise, pentru sumele ce depasesc 850 de lei. Banii expediati intra in contul destinatarului imediat dupa transfer sau in ziua urmatoare, iar pentru operatiunea de primire de bani pe conturi de card CEC Bank nu percepe niciun comision”.

„Este foarte important sa ai certitudinea ca poti transfera bani printr-un sistem sigur si rapid si la preturi convenabile. Serviciul MasterCard MoneySend de la CEC Bank are toate aceste avantaje si, in plus, ofera garantia unui nume cu rezonanta pentru romani – CEC Bank, si expertiza internationala a MasterCard”, a declarat Cosmin Vladimirescu, Country Manager Romania si Republica Moldova, MasterCard Europe.

MoneySend este un serviciu anuntat de MasterCard, in premiera globala, in anul 2010. Pana in acest moment, serviciul este disponibil in mai multe tari din Europa (pe partea de primire), printre care: Republica Moldova, Bulgaria, Ungaria, Polonia, Croatia, Cehia, Federatia Rusa, Turcia, Slovacia, Slovenia si Romania.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?