CEC Bank aniverseaza astazi 150 de ani de la infiintare

24 noiembrie 2014

Cu aceasta ocazie CEC Bank lanseaza prima aplicatie pentru utilizatorii de tablete si telefoane cu sistem de operare Android si IOS: “Palatul CEC”. „Aceasta aplicatie a fost gandita ca o mostenire digitala care impleteste trecutul cu viitorul bancii”, potrivit comunicatului de presa. Toti cei care vor sa afle mai multe detalii despre Palatul CEC, unul dintre cele mai cunoscute, elegante si reprezentative monumente de arhitectura ale Bucurestilor, pot descarca aplicatia pe propriul terminal mobil.

In data de 24 noiembrie 1864, domnitorul Alexandru Ioan Cuza a aprobat legea de infiintare a bancii. La 1 ianuarie 1865, Casa de Depuneri si Consemnatiuni si-a inceput activitatea sub conducerea economistului Enric Winterhalder. In 1897, a inceput constructia Palatului CEC, inaugurat in anul 1900. Dupa 1990, CEC si-a extins activitatea, iar in 1996 a inceput procesul de reformare si modernizare a bancii.

In 2008 a demarat procesul de rebranding al institutiei financiare, care a devenit CEC Bank. Acest proiect a insemnat un nou inceput pentru banca, care se regaseste astazi, la 150 de ani de la infiintare, in topul primelor banci din Romania. In conformitate cu misiunea CEC Bank, finantarea IMM-urilor, agriculturii si administratiilor publice locale reprezinta in prezent principala preocupare a bancii.

„In 2007 am demarat un amplu proces de transformare, care sa reflecte cel mai bine valorile noastre: traditie, incredere, onestitate si stabilitate. Proiectul CEC Bank a insemnat un nou inceput pentru banca si sunt mandru ca in acest an, cu prilejul aniversarii a 150 de ani de la infiintare, institutia noastra se regaseste in grupul bancilor de elita din Romania, fiind o banca competitiva si profitabila. Suntem onorati ca aproape trei milioane de clienti sunt alaturi de noi si ii invitam sa apeleze in continuare, cu incredere, la produsele si serviciile unei banci care speram sa ramana, pentru cel putin inca 150 ani, aproape de generatiile de romani”, a declarat domnul Radu Gratian Ghetea, Presedinte Director General CEC Bank.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?