Cea mai mare insolventa din 2015: de la afaceri de aproape 140 mil euro in 2014 la incetare de plati in mai putin de 1 an

24 septembrie 2015

Compania Family Home Concept SRL (fosta Domo Retail SRL), care pana in primavara acestui an opera reteaua de electroIT Domo, a intrat in insolventa la propria cerere. Anul trecut compania a avut afaceri de 612,5 mil. lei, in crestere cu 5% fata de 2013 si pierderi de peste 70 mil. lei. Avea de asemenea peste 1.000 de salariati.

Compania Domo Retail SRL opera activitatea retelei de magazine Domo pana in vara acestui an cand numele entitatii juridice a fost schimbat si cand oficialii retailerului au anuntat ca si-au trecut activitatea „sanatoasa” pe alta companie.

Reprezentantii Domo spuneau acum circa o luna ca Domo SRL este firma care opereaza brandul DOMO, cele 75 de magazine si domeniul domo.ro, aceasta nu are nicio problema cu furnizorii sau clientii sai. Ei nu au precizat de cat timp opereaza com­pania  Domo SRL magazinele cu acelasi nume si nici care este activitatea Fa­mily Home Concept SRL (fosta Domo Retail SA).

Pana la inchiderea editiei reprezentantii retailerului nu au raspuns solicitarii ZF privind insol­venta. Decizia de intrare in insolventa a fost publicata pe site-ul Tribunalului din Covasna, judetul unde a fost fondata afacerea de catre familia de antreprenori locali Szarvadi. Astazi businessul se afla in mainile altor actionari, retailerul de electroIT trecand in cele doua decenii de activitate prin mainile mai multor proprietari, fonduri de investitii sau oameni de afaceri straini.

Potrivit datelor de la Registrul Comertului compania Domo Retail a devenit in vara acestui an Family Home Concept, si are sechestru pe bunuri mobile si/sau imobile. Compania nu are depuse rezultatele aferente anului 2014, insa in 2013 obtinea afaceri de 584 mil. lei, cifra despre care oficialii Domo au spus anterior ca reprezinta rezultatul retelei de magazine. La polul opus, compania Domo SRL a avut anul trecut afaceri de doar aproape 50 mil. lei si 36 de salariati, in contextul in care reteaua Domo are 75 de magazine.

Potrivit datelor de la Registrul Comertului Domo Retail SA este detinuta de o companie inregistrata in Cipru – Avarike Limited – in proportie de 99,9%. Restul este controlat de omul de afaceri Eugen Petrov. El este de altfel actionar si in Domo SRL cu un pachet similar de actiuni. Restul este controlat de o alta firma inregistrata in Cipru, respectiv GCI Global Capital Investments Limited.
Domo se afla in plin proces de restructurare de circa patru ani, perioada in care si-a schimbat actionariatul si conducerea de mai multe ori si a inchis peste 50 de magazine.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?