[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Cea mai mare companie de asigurări de sănătate din România lansează un card virtual pentru plăți în orice clinică, spital sau laborator privat din țară

24 mai 2023

SIGNAL IDUNA, anunta lansarea cardului virtual Easy Pay, metoda de plată care le permite asiguraților companiei să aibă acces la orice furnizor medical din țară, chiar și în afara rețelei de parteneri, fără să fie nevoie să achite din fondurile proprii și apoi să solicite rambursarea sumei plătite.

Astfel, asigurații cu polițe de sănătate SIGNAL IDUNA pot solicita varianta virtuală, prietenoasă cu mediul, a cardului Easy Pay, pe care compania transferă în avans suma necesară accesării serviciilor medicale acoperite prin contract. Cardul virtual poate fi solicitat în orice moment, iar în urma înrolării în portofelul electronic, asiguratul îl poate utiliza pentru plăți în orice clinică, spital sau laborator privat din România. Acesta este disponibil atât pentru asigurații individuali, cât și celor care au acest beneficiu din partea angajatorilor.


Pentru a obține cardul virtual Easy Pay, asiguratul trebuie să contacteze telefonic SIGNAL IDUNA și să urmeze apoi câțiva pași pentru activare. După ce cardul virtual devine activ, asiguratul îl poate înrola în portofelul electronic Google Pay sau Apple Pay, pentru a face plăți direct cu telefonul sau ceasul la orice furnizor medical privat din România care are afișat simbolul contactless.

Prin Easy Pay, clinicile primesc pe loc plata serviciilor medicale, iar asigurații nu trebuie să acceseze fondurile proprii pentru a putea beneficia de tratamente, analize sau orice alt serviciu medical care le este necesar. Este încă o modalitate prin care le ușurăm asiguraților SIGNAL IDUNA accesul la orice furnizor medical privat din România. Cardul Easy Pay face parte din cele trei metode de accesare a serviciilor medicale oferite de asigurările SIGNAL IDUNA, alături de decontarea directă în rețeaua Mediqa Net și rambursare”, declară Daniela Casapu, Membră a Directoratului SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE.

Cardul virtual Easy Pay completează aplicația Signal Care Assistant, disponibilă pentru mobil și desktop, pentru administrarea poliței și încărcarea online a documentelor medicale. Clienții pot beneficia de o experiență 100% digitală, fiind în control de fiecare dată când au nevoie de tratamente, intervenții chirurgicale, spitalizare, recuperare medicală și multe altele.

Varianta fizică a cardului Easy Pay a fost lansată cu succes în 2019, devenind una dintre metodele preferate de accesare a serviciilor medicale de cei peste 200.000 de asigurați din portofoliul companiei. Din 2019 și până la finalul lunii ianuarie 2023, valoarea plăților pentru serviciile medicale efectuate prin intermediul lui a depășit 6 milioane de lei. Acesta a fost utilizat în cadrul rețelelor medicale private de pe întreg teritoriul României, cele mai multe accesări fiind în Arad, București, Galați și Iași, plățile reprezentând în principal contravaloarea pentru servicii de ambulatoriu – consultații, investigații, tratamente, analize de laborator (59%), urmate de cele pentru spitalizare și intervenții chirurgicale (41%).

Dintre beneficiarii cardului fizic Easy Pay, bărbații reprezintă 62%, în timp ce femeile reprezintă 38%, iar categoriile de vârstă cu cele mai multe înregistrări pentru card sunt cele cuprinse între 20 și 40 de ani (38%), urmate de cele între 40 și 50 de ani (27%).


Grupul SIGNAL IDUNA este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Germania.

Fondat în urmă cu peste 110 ani, Grupul SIGNAL IDUNA este prezentă pe piețele de asigurări din Germania, Polonia, Ungaria și România. Pe piața locală, SIGNAL IDUNA și-a început operațiunile în anul 2008. Portofoliul companiei include: asigurări de sănătate private pentru familie și pentru companii, asigurări de viață, asigurări de accident. SIGNAL IDUNA oferă soluții de reasigurare, analiză și servicii de consultanță în ceea ce privește subscrierea riscului pentru gestionarea optimă a asigurărilor de sănătate.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?