[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Cea mai mare agentie de turism online si-a schimbat procesatorul tranzactiilor de plati

13 septembrie 2011

13 septembrie, 2011 – Din a doua parte a lunii august, Vola.ro a trecut de la Gecad ePayment la o noua platforma de tranzactionare a platilor online, mobilPay – gestionata de compania Netopia. Vola este unul dintre cei mai recenti mari clienti castigati de Netopia in ultimele luni.

In primul semestru din 2011, Vola.ro a vandut online peste 30.000 bilete de avion, cifra de afaceri fiind de 28 mil. lei – fata de aproximativ 9 mil. lei in aceeasi perioada din 2010. Biletele se platesc fie prin ordin de plata, la sediul agentiei sau prin card, fie direct din site-ul agentiei. Pentru anul 2011 se estimeaza ca din site-ul agentiei se vor realiza 12.000 de tranzactii de plati cu cardul pentru achizitia de bilete de avion, asigurari medicale de calatorie sau rezervari la hoteluri, in valoare medie totala de peste 3,3mil. euro.

Cifra de afaceri in primul semestru din acest an a fost de 6,6 mil. euro, perioada in care s-au inregistrat peste 5.500 de tranzactii online, cu cardul, fata de 2.300 de plati pe toata perioada lui 2010. Pentru a doua parte a anului, reprezentantii Vola estimeaza o crestere de aproape 20% a numarului de tranzactii fata de semestrul I, astfel incat, la finalul lui 2011 sa inregistreze peste 12.000 de plati online. Valoarea medie a unei tranzactii se ridica la aproximativ 280 de euro, asa incat valoarea totala a platilor cu cardul estimata pentru acest an depaseste 3,3 mil. euro.

Cifra de afaceri estimata pentru 2011 este de aproximativ 15 milioane EUR,  iar trendul ascendent nu se va opri aici. “2011 se preconizeaza a fi cel mai frumos an din istoria Vola.ro. Cand am lansat site-ul in primavara anului 2007, scopul nostru a fost de a deveni liderul pietei de online travel, o piata noua in Romania. Ne-am indeplinit acest obiectiv si continuam sa investim in platforma tehnologica si in marketing pentru a transforma Vola.ro intr-unul din cei mai mari jucatori de pe piata de turism din Romania”, a declarat Daniel Truica – fondator si Managing Partner Vola.ro

In medie, Vola.ro proceseaza in jur de 800 cautari de bilete de avion pe ora, iar cele mai vandute destinatii cu plecare din Bucuresti sunt in continuare Madrid, Barcelona, Londra, Roma si Paris. Cele mai vandute destinatii externe pentru litoral au fost Grecia, Turcia si Spania, iar cele mai vizitate capitale in aceasta vara au fost Roma, Praga si Viena.

“Pentru capitalele Europei, cele mai bine vandute pachete au fost cele de format city break ce includ zbor cu avionul, 3 nopti de cazare cu mic dejun, asigurare medicala si taxe. Pachetele city break pornesc de la 189 euro cu toate taxele incluse si sunt preferate de romani, pentru ca sunt escapade scurte pentru care nu trebuie sa isi ia mai mult de o zi sau doua concediu, weekendul este inclus de obicei. De asemenea, daca ar achizitiona toate serviciile mentionate separat, costurile acestei mici vacante s-ar dubla” – a mai precizat Daniel Truica.

mobilPay este unul dintre cei mai importanti procesatori de plati online cu cardul, cu o cota de piata estimata pentru acest an la 50%, corespunzatoare unui numar de 2 milioane de tranzactii. Operatorul proceseaza mai mult de 90% din totalul platilor online inregistrate pe site-urile de reduceri.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?