Cea mai mare agentie de turism online din Romania intentioneaza sa se extinda pe zece noi piete din UE in 2016

14 septembrie 2015

Daniel Truica (foto) si partenerii sai de business planuiesc, in primele lui din 2016, sa se extinda pe 10 piete din Uniunea Europeana, printre care Marea Britanie si tarile nordice. Aici vor vinde doar bilete de avion, iar intreg business-ul va fi coordonat dintr-un singur sediu, cel mai probabil din Polonia.

Chiar daca piata de turism este deja in online, Truica nu prevede iesirea din business a agentiilor de turism traditionale. „Parerea mea este ca agentiile traditionale o sa deserveasca niste nise care sunt greu de deservit online. Tind sa le dau dreptate, nu o sa dispara toate. Cele care vor identifica acele nise vor supravietui. Probabil ca nisa de seniori este greu de deservit online si este mult mai bine deservita de o agentie traditionala. insa pentru ca nisa de seniori sa aduca volume trebuie sa creasca veniturile, sa crestem ca tara, ca mentalitate.”

Patronul vola.ro apreciaza ca inca sunt multe alte nise care nu sunt bine deservite de online, si agentiile vor trai „bine mersi” și vor fi chiar profitabile daca le vor fructifica. Una dintre aceste nise este turismul de tip „corporate”, care este inca rezistent la online.

„Cred ca si exoticul va fi pe online. Research-ul cu siguranta este deja online. Dar, uite, exoticul s-ar putea sa fie o alta nisa pe care s-o speculeze foarte bine agentiile traditionale. Nu prevad un sfarsit al agentiilor traditionale.”, considera tanarul antreprenor..

Daniel Truica detine cea mai mare agentie de turism online, cu afaceri nete de peste 27 milioane euro si un profit net de 200.000 euro in 2014. Pe piata activeaza si Paravion, cu afaceri de peste 17 milioane euro si pierderi de 560.000 euro in 2014, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Finantelor Publice.

Sursa: wall-street.ro
Foto: Mircea Dragos

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Jan Schildbach – Analyst Deutsche Bank


„Though Libra has met with fierce resistance from central banks and supervisory authorities and might never see the light of day, in many other cases tech firms (both start-ups and established big players) have successfully captured bits and pieces of universal banks’ traditional value chain. This trend may only intensify in the coming years. In this environment, European banks remain squeezed.”

Sondaj
In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash