Ce se intampla cu conturile Revolut dupa Brexit

31 ianuarie 2020

Revolut este un fintech britanic, cu sediul principal în UK, şi care are peste 960.000 de utilizatori în România. În momentul de față, toate conturile utilizatorilor aplicaţiei intră sub incidența licenței pentru bani electronici pe care startup-ul o deţine în Marea Britanie.

Această licență este pașaportată în toate statele Uniunii Europene, însă în cazul puțin probabil al unui Brexit fără acord, pașaportarea sa nu va mai fi posibilă.

Prin urmare, inca de anul trecut, Revolut a început să transfere conturile utilizatorilor din afara Marii Britanii sub licența pentru bani electronici din Uniunea Europeană, respectiv cea pe care o deține în Lituania.

Licența aceasta nu acceptă ca document de verificare a identității permisul de conducere și de aceea utilizatorilor li s-a cerut să înregistreze în aplicație un alt document – carte de identitate, pașaport sau permis de rezidență.

Până în momentul de față, toți utilizatorii Revolut din România care se înregistraseră utilizând permisul de conducere au fost anunțați – prin email dr si direct in aplicatie – că trebuie să încarce în aplicație fotografii ale unuia dintre documentele amintite.

”În acest moment, nu există o dată limită pentru înregistrarea noilor documente, dar acest lucru va depinde de discuțiile dintre Marea Britanie și UE și termenii de colaborare care se vor stabili”, au explicat reprezentanţii Revolut pentru StartupCafe.ro.

Cu alte cuvinte, utilizatorii care s-au înregistrat cu alte acte în afara de paşaport sau carte de identitate ar trebui să îşi actualizeze datele în aplicaţie, cât mai curând, pentru a evita o posibilă suspendare a conturilor după Brexit.

Adauga comentariu

Noutăți

The rise of the mobile wallet

Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?